Monte Santi Fruttisecco Peach
85 kr
Som vi längtat! Nu lanserar omåttligt populära Monte Santi en efterlängtad nyhet – Monte Santi Peach!...
Hjortron, skogens godaste guld, har huvudrollen i denna lyxiga dessert. Rårörda hjortron med champagnesabayonne och kaksmulor är en perfekt avslutning på en nyårsmiddag. Inte för tung och inte för lätt utan alldeles lagom. Vinet till desserten ska vara sötare en själva desserten. Denna sabayonne är inte allt för söt så istället för ett dessertvin väljer vi ett vanligt halvtorrt vin. Gärna ett mousserande om det är en firandets dag.
200 g hjortron
1 dl strösocker
Champagnesabayonne
½ dl Champagne
2 äggulor
3 msk strösocker
Till servering
torra småkakor (t ex havrekakor, bondkakor el liknande)
1. Bland hjortron och socker och rör om med jämna mellanrum, tills sockret löst sig.
2. Blanda ingredienserna till sabayonnen i en kastrull och värm upp den på medelhög temperatur under ständig vispning tills du har en skummig och krämig sabayonne.
3. Lägg upp hjortronen på 4 tallrikar eller i skålar. Krossa och strö över kaksmulor. Servera med den nyvispade sabayonnen. Njut!
85 kr
Som vi längtat! Nu lanserar omåttligt populära Monte Santi en efterlängtad nyhet – Monte Santi Peach!...
Läskande dessert som passar utmärkt i sommar! Bubblet ska hällas på när desserterna är placerade på bordet, för en festlig effekt.