Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Rårörda hjortron med champagnesabayonne och kaksmulor

Hjortron, skogens godaste guld, har huvudrollen i denna lyxiga dessert. Rårörda hjortron med champagnesabayonne och kaksmulor är en perfekt avslutning på en nyårsmiddag. Inte för tung och inte för lätt utan alldeles lagom. Vinet till desserten ska vara sötare en själva desserten. Denna sabayonne är inte allt för söt så istället för ett dessertvin väljer vi ett vanligt halvtorrt vin. Gärna ett mousserande om det är en firandets dag.

Ingredienser

200 g hjortron
1 dl strösocker

Champagnesabayonne
½ dl Champagne
2 äggulor
3 msk strösocker

Till servering
torra småkakor (t ex havrekakor, bondkakor el liknande)

Gör så här

1. Bland hjortron och socker och rör om med jämna mellanrum, tills sockret löst sig.

2. Blanda ingredienserna till sabayonnen i en kastrull och värm upp den på medelhög temperatur under ständig vispning tills du har en skummig och krämig sabayonne.

3. Lägg upp hjortronen på 4 tallrikar eller i skålar. Krossa och strö över kaksmulor. Servera med den nyvispade sabayonnen. Njut!

 

Recept: Mattias Larsson, foto: Moa Karlberg
Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Bäst pris på Systembolaget
Smörig, ekad, rund & fruktig i en rymlig 1L-flaska - 98 kronor

LÄS MER