Restwrap med kalvstek & rödbetor
En hållbar wrap gjord på rester från söndagsmiddagen känns extra lyxigt en måndag eller vilken dag som helst. I receptet har vi använt oss av rester av en kalvstek men det går lika bra med rostbiff, fransyska eller lammstek. Här passar det bra med ett bärigt rött vin eller om man föredrar - kraftfullt vitt!





Ingredienser
4 libabröd
ca 500 gram kalvstek eller annat kött
4-5 stora rödbetor
1-2 bananschalottenlökar
1 näve färsk persilja
3 dl grekisk yoghurt
1-2 tsk dijonsenap
1 tsk flytande honung
salt
svartpeppar
cornichons
Gör så här
1. Värm ugnen till 200 grader – gärna varmluft.
2. Tvätta och skala rödbetorna och skiva dem tunt. Lägg på en plåt, ringla över lite olivolja och flingsalt. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter tills de är halvtorkade. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut kondens.
3. Blanda yoghurten med honung och dijonsenap, smaka av med salt och nymald svartpeppar.
4. Hacka schalottenlöken och persiljan fint. Dela steken i cirka centimetertjocka strimlor. Stek tillsammans med löken i en blandning av smör och olivolja tills löken blivit genomskinlig och köttet lite lätt brynt. Strö över persilja.
5. Servera direkt och låt alla fylla sina egna wrapsbröd med rödbetor, stek, krispiga cornichons och yoghurtsåsen.