Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Oxfilésandwich med balsamicostekt salladslök och pepparrotscréme

Mellanrätt eller en lyxig lunch. Den här mackan har allt - fylligt saftigt kött, hetta från pepparrot och en syrlig sötma från balsamicolöken. Till den här goda mackan väljer vi ett rött med kraft och struktur. Vinets ryggrad lyfter upp köttets karaktäristiska smak. En utmärkt kombination.

Ingredienser

4 oxfilémedaljonger à 120 g
4 skivor vitt surdegsbröd
salt, svartpeppar, olivolja och smör

Pepparrotscréme
1 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
2-3 msk riven pepparrot
salt

Balsamicostekt salladslök
4 salladslökar
1 msk balsamvinäger
salt

Till servering;
krispig sallad, som roman, krisp eller cosmopolitan
pepparrot

Gör så här

1. Blanda ingredienserna till pepparrotskrämen och smaka av med salt.

2. Stek brödet i rikligt med olivolja på medelhög temperatur tills brödet har en fin rostad färg och en knaprig yta.

3. Salta och peppra oxfilémedaljongerna.

4. Värm en stekpanna till högsta temperatur och stek oxfilén i olivolja och smör ca 2 minuter på varje sida (kärntemperaturen bör vara ca 45 grader när du lyfter av den så efterbakar den till ca 55 grader).

5. Låt köttet vila på en skärbräda ett par minuter innan servering.

6. Skär salladslöken i 3-centimeters bitar.

7. Värm upp en stekpanna till medelhög temperatur och stek salladslöken i smör ca 2-3 minuter.

8. Häll på balsamvinägern och stek vidare i en minut. Smaka av med salt.

9. Bred pepparrotscréme på brödet och lägg på ett salladsblad. Toppa med oxfilén och salladslöken. Riv över lite extra pepparrot.

Betyg
3 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
25 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Krämig tacopaj
1 tim

Krämig tacopaj

Enkel, krämig och supergod tacopaj med klassiska smaker – perfekt till fredagsmyset!

oxfile provencal
Samuel From

Oxfilé Provençale

Lyxig oxfilé provencale med vitlökssmör packad med ljuvliga örter och krispigt råstekt potatis.

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER