Bestheim Pinot Gris Premium Réserve 375 ml
85 kr
Ett av våra äldsta viner i sortimentet och en storsäljare som aldrig går ur tiden.
Rostad butternutpumpa med pärlcouscous och svartkål är en rätt där varje del är viktigt för att skapa harmoni i smakerna som blir underbart goda tillsammans. Servera gärna tillsammans med ett medelfylligt vitt vin från Alsace. Pumpa har ett lite sötare kött vilket går fint ihop med fruktigheten vi ofta hittar i Alsacevin.
Couscous
250 g pärlcouscous
(går att ersätta med vanlig couscous)
Butternutsquash
1 butternutsquash
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
1 nypa chiliflagor
½ msk olivolja
Picklad rödlök
1 liten rödlök
Citronjuice från ½ citron
½ tsk salt
1 tsk socker
Svartkål
5 stjälkar svartkål (kan ersättas med grönkål)
½ msk olivolja
1 liten nypa salt
1 liten nypa svartpeppar
Hummus
1 burk à 400 g kikärtor
1 vitlöksklyfta
½ dl olivolja
Juicen från ½ citron
Salt
Svartpeppar
Dekoration
Några kvistar rosmarin
Pärlcouscous
1. Koka pärlcouscous i rikligt med saltat vatten i 20-25 minuter och sila av vätskan.
Butternutsquash
2. Värm ugnen till 225 °C. Dela squashen på mitten och gröp ur kärnorna.
3. Skala och skiva squashen och lägg den på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
4. Salta och peppra och strö över lite chili. Baka i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Picklad rödlök
5. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda citronjuice, salt och socker i en skål och blanda i rödlöken och låt den stå och marinera i ca 20 minuter.
Svartkål
6. Plocka av och skölj svartkålsstammarna. Skär ur den grövsta mittennerven ur kålen och dela kålen i grova bitar.
7. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kålen i ett par minuter på hög värme.
Hummus
8. Häll av och skölj av kikärtorna noga. Mixa kikärtor, finriven vitlök, olja och citronjuice till en grov röra.
9. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Montera rätten
10. Lägg hummus i botten på fatet och ringla över lite olivolja. Lägg på pärlcouscous i små högar, och placera ut pumpa och svartkål samt picklad lök. Dekorera med rosmarin och servera.
85 kr
Ett av våra äldsta viner i sortimentet och en storsäljare som aldrig går ur tiden.
Smaklökarna jublar till den här favoriten där tillbehören gör rätten
Saftig fläskytterfilé i ugn, marinerad med vitlök och timjan, möter gyllene, rostade rotfrukter i denna smakrika ugnsrätt.