Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Rostad butternutpumpa med pärlcouscous och svartkål

Rostad butternutpumpa med pärlcouscous och svartkål är en rätt där varje del är viktigt för att skapa harmoni i smakerna som blir underbart goda tillsammans. Servera gärna tillsammans med ett medelfylligt vitt vin från Alsace. Pumpa har ett lite sötare kött vilket går fint ihop med fruktigheten vi ofta hittar i Alsacevin.

Ingredienser

Couscous
250 g pärlcouscous
(går att ersätta med vanlig couscous)
Butternutsquash
1 butternutsquash
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
1 nypa chiliflagor
½ msk olivolja
Picklad rödlök
1 liten rödlök
Citronjuice från ½ citron
½ tsk salt
1 tsk socker
Svartkål
5 stjälkar svartkål (kan ersättas med grönkål)
½ msk olivolja
1 liten nypa salt
1 liten nypa svartpeppar
Hummus
1 burk à 400 g kikärtor
1 vitlöksklyfta
½ dl olivolja
Juicen från ½ citron
Salt
Svartpeppar
Dekoration
Några kvistar rosmarin

Gör så här

Pärlcouscous

1. Koka pärlcouscous i rikligt med saltat vatten i 20-25 minuter och sila av vätskan.

Butternutsquash

2. Värm ugnen till 225 °C. Dela squashen på mitten och gröp ur kärnorna.

3. Skala och skiva squashen och lägg den på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

4. Salta och peppra och strö över lite chili. Baka i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Picklad rödlök

5. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda citronjuice, salt och socker i en skål och blanda i rödlöken och låt den stå och marinera i ca 20 minuter.

Svartkål

6. Plocka av och skölj svartkålsstammarna. Skär ur den grövsta mittennerven ur kålen och dela kålen i grova bitar.

7. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kålen i ett par minuter på hög värme.

Hummus

8. Häll av och skölj av kikärtorna noga. Mixa kikärtor, finriven vitlök, olja och citronjuice till en grov röra.

9. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Montera rätten

10. Lägg hummus i botten på fatet och ringla över lite olivolja. Lägg på pärlcouscous i små högar, och placera ut pumpa och svartkål samt picklad lök. Dekorera med rosmarin och servera.

Recept och foto: Malin Randeniye
Betyg
4 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st

Vintips till maten

Periquita white box

Periquita White

229 kr

Guldvinnande fynd! Friskt och ungdomligt med smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Pasta alla Puttanesca
Louise Laurenius
30 min

Pasta alla Puttanesca

Smakrik tomatsås med sardeller, kapris och chili. En italiensk klassiker!

Boira' Pecorino hyllas som "fullträff"!
Guldvinnande nyhet som "imponerar på riktigt"

LÄS MER