Bonpas Vieilles Vignes 50 ans Côtes-du-Rhône
139 kr
Ett av Rhônedalens mest historiska vinhus lanserar nu en generös, mustig Côtes-du-Rhône från 50 år gamla vinstockar.
Följ med på en smakresa till Medelhavet med dessa saftiga grekiska biffar fyllda med fetaost, serverade med krispigt ugnsrostad potatis och en frisk, krämig tzatziki. Den här rätten är enkel att laga och full av härliga smaker från Grekland – perfekt för både vardag och helg.
Biffar:
Ugnsrostad potatis:
Tzatziki:
Potatisen:
1. Skär upp potatisen i klyftor
2. Lägg potatisklyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, strö på rosmarin, paprikapulver, vitlök, salt och peppar.
3. Rosta i ugnen i ca 30-35 minuter tills potatisen är gyllene och krispig. Rör om efter halva tiden.
Gör tzatzikin:
4. Blanda grekisk yoghurt med riven och avrunnen gurka, vitlök, olivolja och citronsaft i en skål. Smaka av med salt och peppar.
5. Smaka av med salt och peppar.
6. Låt stå i kylskåpet tills servering.
Förbered biffarna:
7. Blanda nötfärsen med ägg, riven lök, vitlök, fetaost, oregano, paprikapulver, persilja, salt och peppar i en bunke. Forma färsen till 8 biffar.
8. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme i 3-4 minuter per sida tills de är genomstekta och gyllene.
Servering:
Lägg upp de grekiska biffarna tillsammans med den ugnsrostade potatisen och tzatzikin. Garnera med färsk persilja eller mynta och servera med citronklyftor vid sidan av.
139 kr
Ett av Rhônedalens mest historiska vinhus lanserar nu en generös, mustig Côtes-du-Rhône från 50 år gamla vinstockar.
Enkel, krämig och supergod tacopaj med klassiska smaker – perfekt till fredagsmyset!
En förrätt som slår det mesta - Inled påskmiddagen med ljuvlig vit sparris och smörig citronsås!