Jean Biecher Pinot Gris
99 kr
Jean Biecher Pinot Gris är ett ekologiskt smakrikt vitt vin från den berömda franska vinregionen Alsace....
Till charkbrickan kan det vara knepigt att välja vin då typerna av charkuterier skiljer sig mycket i smak och struktur. Det som funkar bäst till mycket är ett ofatat vitt vin med hög syra, snälla tanniner och mjuk frukt. Det är svårt att matcha allt på brickan till ett rött vin, i synnerlighet till de lite kryddigare bitarna som salami.
Ett vin med en aning restsötma passar särskilt bra till de kryddiga och de rökta korvarna och salamivarainterna, då vinets sötma balanserar både hetta och röksmak. Prova med fördel Jean Biecher Pinot Gris. Vill man inte ha ett vin med restsötma kan man istället prova ett fruktigt vitt vin av exempel druvan chenin blanc, exempel In the MOOD for Chenin Blanc.
Ett friskt och fruktigt vitt vin passar också till de blandade charkfatet. Men den bästa vinparningen till dom blandade charkuterierna kanske ändå är rosévinet! Rosévin parerar charkbrickans smaker bra. Den fruktiga och örtiga smaken från vinet går fint ihop med umamin från charkuterierna och vinets syra balanseras av köttets sälta. District 7 Pinot Noir Rosé är ett elegant rosévin som med sina bäriga toner lyfter charkuteriernas smaker.
Röda viner har det generellt inte lika lätt att bemöta de olika smakerna, men de finns alternativ som absolut gör helhetsintrycket harmoniskt. Ett medelfylligt fruktigt rött vin passar väldigt bra, Maggio Barbera d’Asti Superiore.
är gjort på druvan pinot noir och bjuder på härlig frukt och fräsch syra som vars sällskap till charkbrickan upplevs som en självklarhet. Även en Barbera från Piemonte gör bra ifrån sig. Med sin höga syra och fruktiga smak bildar dessa viner ett lyxigt och smakrikt slutresultat. Testa till exempelFrån piemonteområdet kommer också läckra viner av druvan nebbiolo som är en traditionell kompanjon till tryffelsvampen från samma område. Tryffelsalami och nebbilovin som Maggio Barbaresco är alltså en både beprövad och riktigt lyckad kombination.
Spanska charkuterier som Jamon serrano och Jamon iberico är ett måste på charkbrickan. Till Jamon Serrano passar ett kylt, fruktigt vitt vin med pigg syra bra eller ett lätt bärigt rött vin, vi väljer ett lättare vin till chark då det servas kallt i tunna delikatesskivor och ett allt för kraftigt vin skulle ta över i kombinationen Faustino Rivero Ulecia Albariño är ett bra val som även kan möta det mesta på charkbrickan. En god kombination som man kanske inte ser lika ofta är serrano tillsammans med ett torrt rosévin som Rosé by Pernilla Wahlgren – Även det från Spanien såklart
Till Jamón Ibérico som är mångas favoritskinka med en fet konsistens och en nästan sötaktig ton väljer vi en mjuk vin från Rioja med ålder och mogen frukt. Montelciego Reserva från 2015 är en värdig följeslagare.
99 kr
Jean Biecher Pinot Gris är ett ekologiskt smakrikt vitt vin från den berömda franska vinregionen Alsace....
129 kr
Förra årets storsäljare från Kalifornien är tillbaka! Bäriga och friska rosévinet från District 7. Vinet är...
119 kr
Krispigt vitt vin i unik design! Faustino Rivero Ulecia Albariño 2020 består av 100% Albariño och...
89 kr
Rosa tillskott i Wahlgrens vin-värld! NU lanseras PAZZIONE ROSÉ by PERNILLA WAHLGREN, en frisk, torr och...
119 kr
Nu lanseras Anciano Ribera Del Duero – ett spanskt vin med hög kvalitet och gedigen smak...
Alla älskar pizza! I den här varianten läggs nästan alla pålägg på efter gräddning.
En vårig charkbricka där sparrisen får sällskap av salta charkuterier och en parmesanaioli. Servera gärna med ett mjukt rödvin!
Charkbricka a la Jessica Frej
Ostbricka är en populär anrättning världen över. Den serveras tillsammans med aperitif, till dessert och som...