Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Millésimé Brut 2019
169 kr
Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, kex, fransk nougat, kryddor och apelsin.
En korsning mellan lyxig bakad potatis och löjromstoast. Dom gyllenbruna ugnsbakade små potatisar är toppade med rom, crème fraiche, dill, rödlök, citron och passar perfekt till ett glas lyxigt mousserande vin med mineraliska toner. Servera som munsbitar på stående fot.
Fin delikatesspotatis
eller färskpotatis
(räkna med 2 per person)
Garnering
dill
citronklyftor
créme fraiche
hackad rödlök
rom i olika färger
1. Tvätta och borsta potatisen.
2. Värm ugnen till 225 grader.
3. Lägg potatisen på en plåt och stick några hål i varje potatis med en sticka eller en vass gaffel.
4. Potatisen tar ungefär 15-20 minuter i ugnen beroende på storlek. Känn efter med en sticka.
5. När potatisen nästan är klar ta ut dem ur ugnen och dela dem försiktigt i halvor med en vass kniv. Kör dem en stund till i ugnen så att snittytan också får lite färg och yta.
6. Medan potatisen är i ugnen, hacka rödlök, dill och klyfta upp citron i lagom stora klyftor.
7. Låt potatisen svalna något och lägg sedan upp på fat.
8. Dekorera potatishalvorna med crème fraiche, rom (gärna i olika färger), finhackad rödlök, dill och citronklyftor. Servera genast och njut!
9. Vill man ha rätten helt vegetarisk kan man välja tångrom istället för fiskrom. Finns där annan rom säljs i välsorterade butiker.
169 kr
Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, kex, fransk nougat, kryddor och apelsin.
En elegant förrätt som också med fördel kan serveras som läcker mingelmat.
På middagar, stora tillställningar, fester och mingel är det trevligt att servera något litet till fördrinken ...