Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Bakad delikatesspotatis med rom

En korsning mellan lyxig bakad potatis och löjromstoast. Dom gyllenbruna ugnsbakade små potatisar är toppade med rom, crème fraiche, dill, rödlök, citron och passar perfekt till ett glas lyxigt mousserande vin med fruktiga toner. Gärna champagne!

Vintips till receptet
499 kr

Ingredienser

Fin delikatesspotatis
eller färskpotatis
(räkna med 2 per person)

Garnering
dill
citronklyftor
créme fraiche
hackad rödlök
rom i olika färger

Gör så här

1. Tvätta och borsta potatisen.

2. Värm ugnen till 225 grader.

3. Lägg potatisen på en plåt och stick några hål i varje potatis med en sticka eller en vass gaffel.

4. Potatisen tar ungefär 15-20 minuter i ugnen beroende på storlek. Känn efter med en sticka.

5. När potatisen nästan är klar ta ut dem ur ugnen och dela dem försiktigt i halvor med en vass kniv. Kör dem en stund till i ugnen så att snittytan också får lite färg och yta.

6. Medan potatisen är i ugnen, hacka rödlök, dill och klyfta upp citron i lagom stora klyftor.

7. Låt potatisen svalna något och lägg sedan upp på fat.

8. Dekorera potatishalvorna med crème fraiche, rom (gärna i olika färger), finhackad rödlök, dill och citronklyftor. Servera genast och njut!

Tips!

9. Vill man ha rätten helt vegetarisk kan man välja tångrom istället för fiskrom. Finns där annan rom säljs i välsorterade butiker.

Recept och foto: Viva Vin & Mat
Betyg
4 röster
Vad tycker du?
Portioner
6 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Åldersgräns och val av cookies
Åldersgräns
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.
Om cookies
På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.
Egna inställningar
Nödvändiga cookies*
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Cookies för marknadsföring
Cookies för marknadsföring, till exempel Facebookpixeln, gör det möjligt för oss att visa personanpassade och relevanta annonser. Annonserna baseras på ditt surfbeteende. Dessa cookies inkluderar även cookies för analys.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.