LYNX Chardonnay Barrel-aged
279 kr
Lynx Chardonnay Barrel-aged i en stilren bag-in-box är en stiltypisk fatad kalifornisk chardonnay som bjuder på...
En riktigt restaurangrätt som går lika bra att laga hemma. Moset kommer du sent att glömma. Tina Nordströms senapsstekta strömming är lätt att laga men kom ihåg att börja med lingonen dagen innan. Hemligheten bakom ett ljuvlig lent restaurangmos är förstås att man har i både en stor mängd vispgrädde samt en stor klick smör. Servera med ett fylligt, fruktigt och friskt vitt vin. Gärna av den smöriga druvasorten chardonnay.
12 strömmingsfiléer (ca 500 g)
3 msk grov söt skånsk senap
½ dl hackad dill
salt, vit- eller svartpeppar ur kvarn
smör och olja
rågmjöl till panering
Konjakslingon:
225 g lingon, färska eller frysta
1 ½ dl strösocker
½ dl konjak
Restaurangmos:
500 g skalad potatis av en mjölig sort
150 g rumstempererat smör
1 dl vispgrädde
salt, vit- eller svartpeppar ur kvarn
1. Blanda lingonen med socker och konjak. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i 1–2 dygn tills sockret har smält.
Smaksätt med mer socker eller konjak om det behövs.
2. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Pressa den med potatispress och rör ut den med rumstempererat smör. Tillsätt grädde och smaksätt med salt och peppar.
3. Klipp av fenorna på strömmingen. Lägg dem med köttsidan upp, bre på senap, strö över dill, salta och peppra och vik ihop. Vänd dem i grovt rågmjöl uthällt på en tallrik och stek i smör och olja i 4–5 minuter på varje sida så att de blir gyllene och knapriga.
4. Servera direkt med potatismos och konjakslingon.
279 kr
Lynx Chardonnay Barrel-aged i en stilren bag-in-box är en stiltypisk fatad kalifornisk chardonnay som bjuder på...
Svensk husmanskost när den är som bäst.
Midsommarplock för alla smaker! I glaset rekommenderar vi en friskt, fräsch och fruktig champagne dagen till ära!