Buttery Barrel Chardonnay
139 kr
Ingen kan göra smörig chardonnay som amerikanerna! Buttery Barrel Chardonnay är ett utmärkt exempel på just...
Stekt strömming blir en sommarfavorit när den serveras med dillstompad färskpotatis, brynt smör och syrlig sparris. Välj ett friskt och fylligt vitt vin som gärna får vara åt det kraftiga hållet. Vi rekommenderar en ekad chardonnay vars smöriga toner gifter sig fint med det brynta smöret.
Strömming
700 g strömmingsfiléer
2-3 msk skånsk senap
½ dl hackad dill
1 dl grovt rågmjöl
½ dl ströbröd
salt och smör
Dillstompad färskpotatis
400 g färskpotatis
1 dl crème fraiche
½ dl hackad dill
salt
Syrlig sparris
150 g grön sparris
1 msk pressad citronjuice
salt
Brynt smör
125 g smör
Till servering:
4 citronklyftor
1. Koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och låt den sedan ånga av några minuter.
2. Gaffelmosa potatisen med creme fraichen och den hackade dillen. Smaka av med salt.
3. Lägg ut hälften av strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt på ett bakplåtspapper.
4. Klicka på lite senap och strö över dill. Lägg de resterande filéerna ovanpå med skinnsidan uppåt.
5. Blanda rågmjöl och ströbröd och panera strömmingsflundrorna. Värm en stekpanna till medelhög temperatur och stek de i smör ett par minuter på varje sida och krydda med salt.
6. Skiva sparrisen tunt och marinera den i citronjuicen och saltet.
7. Lägg smöret i en kastrull och låt det koka upp. Koka smöret under omrörning tills det är lätt brynt och doftar nötigt, dra då av det direkt från plattan.
8. Lägg upp strömmingen på tallrikarna och strö över sparrisen. Ös det goda smöret över strömmingen och servera med potatisstompet och citronklyftorna.
139 kr
Ingen kan göra smörig chardonnay som amerikanerna! Buttery Barrel Chardonnay är ett utmärkt exempel på just...
Midsommarplock för alla smaker! I glaset rekommenderar vi en friskt, fräsch och fruktig champagne dagen till ära!
Gör så här Receptet är hämtat ur Tina Nordströms bok Tina – hur du enkelt...