Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Smördegspuffar med getostkräm

Puffiga snittar på smördegsbotten fyllda med krämig getost som kommer göra succé på minglet. Passar perfekt till ett glas mousserande vin med frisk syra som möter upp syrligheten i ostkrämen.

Vintips till receptet
105 kr

Ingredienser

1 paket färdig smördegsrulle
ca 150 g getost (chèvre eller brie av getost)
1-2 msk crème fraiche
zest från en 1/2 ekocitron
3-4 stjälkar salladslök
flingsalt
svartpeppar från kvarn

Gör så här

1. Värm ugnen till 200 grader.

[step]Skiva salladslöken tunt och lägg i en skål. Smula ner osten blanda med créme fraiche till lagom konstisens.

2. Riv ner citronskalet med ett zestjärn. Smaka av med flingsalt och nymald svartpeppar. Ställ kallt.

3. Stansa ut runda formar av smördegen, ca 4 cm i diameter, och lägg på en bakplåtsklädd form.

4. Gaffla rundlarna innan du kör dem i ugnen i cirka 10- 15 minuter. Låt svalna och bre sedan på getostkrämen precis innan servering. Toppa eventuellt med mer salladslök.

Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
6 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Julsnittar
45 min

Snittar till julminglet

De perfekta snittarna till julminglet. Juliga aptitretare som är lätta att göra.

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER