Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut
159 kr
Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut är ett elegant och friskt mousserande rosévin från den...
På middagar, stora tillställningar, fester och mingel är det trevligt att servera något litet till fördrinken – oavsett om fördrinken är vitt, rött, rosé eller mousserande vin. Här har vi samlat våra favoritsnittar och snacks som passar de olika vinstilarna!
Smördegssnittar med kallrökt lax, underbara puffar med lax och kapris. Perfekt till ett glas friskt och fruktigt mousserande vin med trevlig syra. Kaprisen och lökens syrlighet balanseras av vinets syra och laxens oljiga kött lättas upp av det friska bubblet.
Riktigt smakrika snittar med varmrökt lax som passar perfekt till bubbel. Mousserande vin passar laxcrèmens struktur, välj ett med inbjudande fattoner som gifter sig med den rökta smaken från laxen.
Eleganta och enkla snittar på delikatesspotatis som toppats med rom. Små potatisar bakade till gyllene färg i ugn och toppade med havets guld. Försvinnande goda, tjusiga och perfekta till ett glas friskt vitt mousserande vin.
Vårt recept på en liten räksallad är toppen som tilltugg till minglet, den retar verkligen aptiten med sina friska smaker. Räkor till bubbel är en matchning skriven i stjärnorna, här väljer vi därför ett vitt eller mousserande vin med fruktiga toner som gifter sig med räkornas naturligt söta ton och med en knivskarp syra som möter upp rättens syrliga och syrade komponenter.
En smakrik aptitretare som är exemplarisk att förbereda innan är vårt recept på ceviche. I receptet hittar du två varianter på ceviche – en med räkor och en med torsk. Eftersom de serveras på sked är de utmärkta till minglet, en sked i ena handen och ett glas prosecco i andra. Prosecco bjuder på aromatiska toner vilket gifter sig fint med chevichens umami.
Dessa snittar är små delikata kantarelltoast som inte går av för hackor, gjorda på stekt valnötsbröd med gräddglaserad svamp och stekt äpple. Servera till ett glas mousserande vin med toner av höstäpplen och avrundade fat. Mousserande vin har i regel en frisk syra, vilket är tacksamt till gräddiga rätter då syran skär igenom fett och bildar en lättare helhetskänsla.
Rödbeta och chèvre är en riktig klassiker som vi ofta ser på sallader, som förrätt eller på smörgås men frågan är om det inte är allra godast när man får det som en munsbit. I vårt recept bjuds det på frasigt stekt baguette med balsamicostekt rödbeta och chèvre, servera ett friskt och fräscht vitt vin till.
Smördeg är verkligen en räddare i nöden när vi pratar snittar. Köp färdig, fryst smördeg och toppa med dina favorittillbehör. På dessa goda smördegsknyten har vi valt att bre på en röra av getost smaksatt med citron och lök. Omöjliga att bara ta en av! Getosten och löken bidrar med en fräschör till den här snitten. Välj ett friskt och fruktigt mousserande vin där den friska smaken matchas bra med getosten och fruktigheten i vinet plockar upp lökens sötma. Gärna av rosésort!
Snittar med lamminnerfilé, chèvrecrème och syltad rödlök, lite matigare snittar som gör sig bra till ett fylligare och mer smakrikt mousserande vin. Välj gärna en rosécava med fyllig kropp, frisk syra och mycket fruktig smak. Vinets syra balanseras av den syrliga chèvreosten, medan fruktigheten i vinet möter upp den syltade löken.
Lättlagade, salta salamichips som passar utmärkt till ett glas rosé med frisk syra och bärig smak, såväl stilla som mousserande. Syran i vinet mjuknar av sältan i chipsen och hettan i arrabiatan balanseras av vinets bäriga toner.
Smördegsnurror med valnötter och prästost, vackra gyllenbruna snurror som är lättlagade och där julnöten valnöt får glänsa. Servera till ett glas fruktigt mousserande vin med nötig ton som speglar valnöten och som fräschar upp gommen mellan tuggorna.
Juliga snittar med julskinka och rödkålssallad. Dessa knapriga snittar kastar du enkelt ihop med julskinka och en krämig rödkålssallad smak av äpple, dijon och rotselleri. Dessa snittar är lite matigare och går väl ihop med ett bärigt rödvin. Vinets bäriga toner kommer väl till pass då rödkålssalladen har ett litet sting från dijon i sig. Rödvinets medelfylliga kropp passar bra till julskinkans struktur.
Laxsnittar med apelsinfärskost, mums. Har du inte testat färskost smaksatt med apelsin är det hög tid att göra det. Aldrig är apelsinerna så söta och goda som runt juletid och dessa smakrika snittar är verkligen ett kvitto på det. Snittarna som med hjälp av laxen också blir matiga, stillar den värsta hungern fram till middagen. Här bjuder vi på en fruktig prosecco som matchar apelsinsötman i färskosten och med aromatiska toner som passar bra till den kallrökta laxens umamitoner.
Rostade pepparkakssnittar med ädelostkräm, vår kanske juligaste snitt? Här har vi rostat mjuk pepparkaka och toppat den med en kräm på ädelost. Det blir varken juligare eller godare än så här. Till detta rekommenderar vi ett riktigt fruktigt rödvin. Välj ett vin gjort på appassimento-metoden för att få den där klockrena matchningen mellan ost och vin. Pssst! De här snittarna är också riktigt goda till hemgjord glögg!
Vi tröttnar aldrig på dessa snittar med varmrökt lax med smak av frisk pepparrot på grovt surdegsröd. Pepparrot + fisk = sant. Servera till ett glas bubbel med fattoner som möter upp laxens rökiga smak och med en pigg syra som matchar pepparrotens fräschör.
Snittar på tunnbröd är en riktig klassiker och i denna goda variant kommer verkligen julsmakerna fram i krämig blandning av matjessill, ägg och rödlök. Servera till ett glas bubbel med härlig mousse och frisk syra som möter upp rödlöken i rullen.
Ljuvliga snittar med blåmögelost, rostad mandel och picklad lök på pumpernickel. Även här väljer vi ett mousserande vin, gärna med lite nötiga och rostade toner som matchar mandeln.
159 kr
Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut är ett elegant och friskt mousserande rosévin från den...
149 kr
Sveriges mest älskade Crémant de Bourgogne! Eleganta franska bubblor med fräschör.
329 kr
Exklusiv årgångscrémant från Louis Bouillot - endast 156 flaskor släpps i Systembolagets beställningssortiment!
105 kr 109 kr
Sveriges bäst säljande prosecco. Perfekt att bjuda på i påsk!
Perfekt rätt att servera som förrätt eller småplock!
Perfekt som tilltugg till fördrinken eller till buffén. Servera med ett bubbel
Det perfekta försnackset - bakad delikatesspotatis toppad med rom, crème fraiche, dill, rödlök och citron!
En rätt som gör succé i alla sällskap
Små festliga snittar med lamm och chèvrecrème, perfekta att servera på buffén till ett glas rosécava.
En riktig aptitretare till förrätt med stor fräschör och elegans.
Smördegsrullar med valnötter och lagrad prästost - perfekt mingeltilltugg till ett glas iskallt bubbel.
De perfekta snittarna till julminglet. Juliga aptitretare som är lätta att göra.
Knapriga snittar med julskinka och en krämig rödkålssallad med smak av äpple, dijon och rotselleri.
Enkla laxsnittar med smak av apelsin och vårlök, perfekt till ett glas bubbel på minglet!
Dessa rostade pepparkakssnittar med en mild ädelostkräm är perfekt till glöggfesten. Men vi måste utfärda en varning, de är farligt goda och går åt i ett nafs!
Ett salt och gott tilltugg att ha till fördrinken eller till bubblet. Serveras med en salsa arrabiata med sting i.
En elegant förrätt som också med fördel kan serveras som läcker mingelmat.