Snittar till julminglet
De perfekta snittarna till julminglet, här samlas alla de godaste smakerna som hör julen till! Servera snittarna på stående fot till ett glas gott bubbel. Vi väljer ett bubbel med frisk syra och härligt fruktiga toner. Den friska syran möter upp syrliga inslag i munsbitarna som picklad rödlök medan vinets fruktiga toner möter upp den salta blåmögelosten och balanserar hettan från pepparroten.





Ingredienser
Varmrökt laxröra
8 små pumpernickel
65 g varmrökt laxfilé utan skinn
1/4 liten rödlök
15 g smörgåsgurka
30 g majonnäs
1 msk finhackad dill
1 bit pepparrot
Matjessillrulle
2 rektangulära tunnbröd
2 matjessillsfiléer
2 kokta ägg
½ rödlök
30 g majonnäs
Blåmögelost, rostad mandel och picklad lök
8 små pumpernickel
75 g blåmögelost
20 g mandel
40 g picklad, avhälld rödlök
Gör så här
Varmrökt laxröra
1. Smula laxen, finhacka rödlöken och fintärna gurkan.
2. Blanda samtliga ingredienser till en fin röra.
3. Lägg röran på pumpernickel och riv över lite pepparrot.
Matjessillrulle
4. Fintärna matjessill och ägg.
5. Finhacka rödlöken och blanda alltsammans med majonnäsen och smaka av om salt behövs.
6. Bred ut röran på tunnbröden och rulla ihop dom.
7. Rosta rullarna i en torr stekpanna, ett par minuter på medelhög temperatur.
8. Skär sedan tunnbröden i 4 bitar vardera.
Blåmögelost, rostad mandel och picklad lök
9. Hacka mandeln lite lätt och rosta i en torr stekpanna på medelhög temperatur.
10. Fördela osten på pumpernickeln och toppa med picklad lök och den rostade mandeln.