Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Smördegsrullar med valnötter och prästost

Smördegsrullar med valnötter och lagrad prästost är det perfekta mingeltilltugget att servera med ett glas iskallt bubbel. Lätt att förbereda och uppskattat av alla!

Ingredienser

1 rulle färdig smördeg
ca 100 g valnötter
ca 100 g lagrad riven prästost

Gör så här

1. Lägg upp valnötterna i en ugnsfast form och ställ in i kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader och ta ut valnötterna när de börjar ändra färg och lukta gott (det brukar vara ungefär när ugnen kommit upp i temperatur).

2. Låt valnötterna svalna och hacka dem sedan fint.

3. Rulla ut smördegsrullen och strössla över den rivna osten och de hackade valnötterna. Rulla ihop till en rulle. Lägg in i frysen en stund för att göra den lättare att skära i fina skivor.

4. Skär sedan centimertjocka skivor av rullen och lägg på en bakplåtsklädd plåt. En rulle ger två plåtar. Ställ in i ugnen i cirka 10 minuter eller tills rullarna fått fin färg. Servera ljumma eller kalla.

Tips!

5. Det går bra att förbereda detta tilltugg. Skär bara upp rullen och grädda av precis innan gästerna kommer.

Betyg
1 röster
Vad tycker du?
Portioner
6 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

"Så här ska ett fyndvin smaka"
Imponerande dubbelguld till italiensk vit nyhet!

LÄS MER