Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Julskinkssnittar med rödkålssallad

Knapriga snittar med julskinka och en krämig rödkålssallad med smak av äpple, dijon och rotselleri. I glaset väljer vi ett rött vin. Det fylliga och fruktiga vinet med toner av mörka bär och örter harmonierar perfekt med den milda sältan från julskinkan och den syrliga krispigheten i rödkålssalladen.

Vintips till receptet
149 kr

Ingredienser

ca 2 hg julskinka
knäckebröd att bryta
rotselleri
ca 2oo g rödkål
ca 100 g rotselleri
1 äpple
ca 1 msk dijonsenap
2 msk majonnäs
2 msk turkisk yoghurt
salt/örtsalt
nymald peppar
(persilja)

Gör så här

1. Strimla rödkålen tunt. Skala bort det yttersta lagret på rotsellerin och riv den på ett rivjärn. Hacka äpplet fint.

2. Lägg allt i en skål och blanda ner majonnäs, dijonsenap och turkisk yoghurt. Rör ihop och smaka av med salt och peppar samt eventuellt mer dijonsenap. Det är även gott att blanda ner finhackad färsk persilja i salladen.

3. Dela knäckebrödsrundlarna i lagom stora bitar. Skiva julskinkan tunt och lägg på knäckebröden, toppa med rödkålssalladen.

Betyg
4 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
10 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER