Château Les Trois Manoirs
149 kr
Mogen och klassisk Médoc Cru Bourgeois efter 10 års lagring på flaska!
Knapriga snittar med julskinka och en krämig rödkålssallad med smak av äpple, dijon och rotselleri. I glaset väljer vi ett rött vin. Det fylliga och fruktiga vinet med toner av mörka bär och örter harmonierar perfekt med den milda sältan från julskinkan och den syrliga krispigheten i rödkålssalladen.
ca 2 hg julskinka
knäckebröd att bryta
rotselleri
ca 2oo g rödkål
ca 100 g rotselleri
1 äpple
ca 1 msk dijonsenap
2 msk majonnäs
2 msk turkisk yoghurt
salt/örtsalt
nymald peppar
(persilja)
1. Strimla rödkålen tunt. Skala bort det yttersta lagret på rotsellerin och riv den på ett rivjärn. Hacka äpplet fint.
2. Lägg allt i en skål och blanda ner majonnäs, dijonsenap och turkisk yoghurt. Rör ihop och smaka av med salt och peppar samt eventuellt mer dijonsenap. Det är även gott att blanda ner finhackad färsk persilja i salladen.
3. Dela knäckebrödsrundlarna i lagom stora bitar. Skiva julskinkan tunt och lägg på knäckebröden, toppa med rödkålssalladen.
149 kr
Mogen och klassisk Médoc Cru Bourgeois efter 10 års lagring på flaska!
139 kr
Ett lättare elegant rött vin som är perfekt till lättare kötträtter som fläsk, fisk eller kyckling.
Enkla laxsnittar med smak av apelsin och vårlök, perfekt till ett glas bubbel på minglet!
Smördegsrullar med valnötter och lagrad prästost - perfekt mingeltilltugg till ett glas iskallt bubbel.