Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Smörgåsbakelse med kallrökt lax, pepparrot och dillchips

En elegant liten portionsbakelse med smak av lax och pepparrot. Den byggs i lager på runda brödskivor och pricken över i:et i denna rätt är de krispiga dillchips som vi toppar bakelsen med. Perfekt till brunch, buffé eller mingel. Servera till ett glas bubbel med frisk syra och fin frukt.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

Laxröra
150 g kallrökt lax
200 g färskost
2 msk färskriven pepparrot
1 msk citronsaft
salt & peppar

Bröd & montering
12 skivor ljust formbröd (utan kanter)
1/3 gurka
1 citron, zest
1 näve dillchips, lätt krossade
färsk dill till dekoration
Extra kallrökt lax till toppning

Gör så här:

1. Hacka laxen och vispa färskosten luftig med elvisp eller ballongvisp. Vänd ner lax, pepparrot och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.


2. Stansa ut rundlar (ca 6–7 cm i diameter) från brödskivorna, tre-fyra rundlar per bakelse.


3. Bred ett lager fyllning mellan varje skiva och stapla dem till små torn.


4. Plasta in och låt stå i kyl någon timme.

Servering

5. Toppa med tunt hyvlad gurka, citronzest, dill och krossade dillchips.


6. Om man vill så kan man toppa med en liten laxros.

Betyg
3 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Petite Belle Sparkling Brut

Petite Belle Sparkling Brut

99 kr

Fynd på hyllan! Ett friskt, fruktigt och smakrikt mousserande vin med inslag av päron, gröna äpplen, persika och citrus.

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept