Prosecco Pizzolato Organic
109 kr
Druvtypisk prosecco med smak av tropisk frukt, grape, gröna äpplen. Perfekt att njuta till kryddstark mat eller bara i gott sällskap!
Finns det något festligare att bli serverad än en smörgåsbakelse tillsammans med ett iskallt och krispigt glas mousserande vin? Dessa vackra små skapelser med smak av räkor, örter och rom kan du enkelt göra hemma och imponera på dina gäster. I glaset väljer vi mousserande vin med härlig frukt som gifter sig med bakelsens smaker. Bubbel + skaldjur = sant!
12 st smörgåsbakelser
12 stora skivor vitt bröd
600 g frysta räkor med skal (200 g skalade)
1 dl majonnäs
0,5 dl crème fraiche
1 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök
1 krm salt
några droppar tabasco
Dekoration:
0,5 dl hackad dill
0,5 dl hackad persilja
400 g frysta räkor med skal (130 g skalade)
Löjrom, sikrom eller röd stenbitsrom
1. Stansa ut 5 cm rundlar från brödskivorna, 3 st per skiva.
2. Skala och dela räkorna i bitar. Blanda majonnäs och crème fraiche med hackad dill och gräslök. Smaka av med salt och några droppar tabasco.
3. Lägg ut 12 rundlar bröd och lägg på lite fyllning. Lägg på nästa brödskiva, tryck till och bred på ett lager fyllning och avsluta sen med resterande skivor.
4. Bred det som är kvar runtom bakelserna. Eller blanda lite extra majonnäs och creme fraiche och bred runtom.
5. Blanda ihop hackad dill och persilja och klappa in runtom bakelserna. Hit går det bra att förbereda. Förvara i burk med lock alt inplastade i kyl.
6. Inför servering. Skala räkorna och placera ovanpå bakelserna. Toppa med rom av önskat slag.
I glaset väljer vi franska Charles de Fère Blanc de Blancs Brut – ett elegant mousserande vin med en frisk syra som lättar upp bakelsens krämiga majonnäs och crème fraiche-röra samt med en härlig mineralitet som gifter sig med räkorna och romen. Bubbel + skaldjur = sant!
109 kr
Druvtypisk prosecco med smak av tropisk frukt, grape, gröna äpplen. Perfekt att njuta till kryddstark mat eller bara i gott sällskap!
En smörgåstårta utan majonnäs med fyllning av varmrökt lax och rom samt ett fräscht lager av örtig färskpotatis. Toppad med pepparrotskräm.