Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Toast Skagen med löjrom

Toast skagen toppad med rom serverat med ett iskallt glas mousserande vin är en kombination vi aldrig tröttnar på. Genom att smörsteka brödet lyfter du den populära smörgåsens smaker till ytterligare nivåer. I glaset väljer vi antingen ett mousserande vin eller en smörig chardonnay som speglar smakerna från skaldjuren och romen.

Ingredienser

1 kg räkor med skal
1/2–1 dl majonnäs
1 knippe dill
1 citron, pressad och skivad
svartpeppar
1 msk rödlök, fint hackad
50 g löjrom eller stenbitsrom
4 skivor bröd
smör till stekning

Gör så här

1. Skala och dela eventuellt räkorna. Blanda med majonnäs, lite i taget till önskvärd konsistens.

2. Smaka av med fint hackad dill, lite pressad citron och svartpeppar.

3. Vänd ner finhackad rödlök eller spara den till serveringen. Smaka av med svartpeppar.

4. Skär upp brödet och skär bort kanterna.

5. Smält smör i en panna och stek brödskivorna tills de är gyllene och frasiga.

6. Toppa brödskivorna med skagenröra och dekorera med en klick rom, några dillkvistar, finhackad rödlök och en skiva citron.

Annelie Andersson
Instagram: @anneliesblomsterochbakverk
Betyg
23 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept