Tissot & Potel ”La Sixième Côte” Pinot Noir
119 kr
En högklassig, jordmånspräglad pinot noir från Jura som är en ambitiös flirt med Bourgognes historia.
Våga prova rött vin till vit fisk. En elegant Beaujolais eller en mjuk Pinot noir är lysande val till denna rätt med snabbrimmad torsk med baconströssel och rödvinskokad schalottenlök.
Rödvinskokt schalottenlök:
300g schalottenlök
2 msk smör
0,5 msk socker
3 dl rött vin
2 dl buljong (eller 1 buljongtärning upplöst i 2 dl vatten)
salt och peppar
Rimmad torsk:
4 bitar torskryggfilé
2 tsk salt
Baconströssel:
150 bacon i tärningar
0,5 kruka hackad persilja
Tillbehör:
Kokt potatis
Citronklyftor
Sallad
1. Gnid in torsken med saltet och låt stå en stund.
[step]Skala schalottenlök.
2. Bryn i smör och socker i en panna några minuter tills smöret och sockret är lite brynt.
3. Tillsätt vinet och sedan buljongen. Låt rödvinet och buljongen koka in ca 20-30 minuter tills ca en tredjedel av vätskan återstår och löken är mjuk. (späd ev. med vatten om för mycket vattnen avdunstar innan löken är mjuk).
4. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.
5. Hacka persiljan.
6. Hetta upp en vid kastrull med vatten.
7. Lägg i fisken och låt sjuda ett par minuter. Ta upp fisken med en hålslev.
8. Servera fisken, toppad med baconhack och persilja med den rödvinskokta löken, kokt potatis och någon fräsch sallad till.
119 kr
En högklassig, jordmånspräglad pinot noir från Jura som är en ambitiös flirt med Bourgognes historia.
139 kr
Ett lättare elegant rött vin som är perfekt till lättare kötträtter som fläsk, fisk eller kyckling.
97 kr
Ett fruktigt och elegant druvtypiskt vin från välrenommerade Bouchard Aîné et Fils. Bärig, något kryddig smak...
Ett spännande recept som gör att det doftar av jul i hela hemmet
Ett riktigt gott och elegant helgrecept med smöriga, örtiga smaker, gaffelmosad örtpotatis och syrlig fänkål.