Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Snabbrimmad torsk med rödvinskokt schalottenlök och baconströssel

Våga prova rött vin till vit fisk. Ett lysande val till denna rätt med snabbrimmad torsk med baconströssel och rödvinskokad schalottenlök. Servera gärna till ett kryddigt rött.

Vintips till receptet
129 kr

Ingredienser

Rödvinskokt schalottenlök:
300g schalottenlök
2 msk smör
0,5 msk socker
3 dl rött vin
2 dl buljong (eller 1 buljongtärning upplöst i 2 dl vatten)
salt och peppar

Rimmad torsk:
4 bitar torskryggfilé
2 tsk salt

Baconströssel:
150 bacon i tärningar
0,5 kruka hackad persilja

Tillbehör:
Kokt potatis
Citronklyftor
Sallad

Gör så här

1. Gnid in torsken med saltet och låt stå en stund.

[step]Skala schalottenlök.

2. Bryn i smör och socker i en panna några minuter tills smöret och sockret är lite brynt.

3. Tillsätt vinet och sedan buljongen. Låt rödvinet och buljongen koka in ca 20-30 minuter tills ca en tredjedel av vätskan återstår och löken är mjuk. (späd ev. med vatten om för mycket vattnen avdunstar innan löken är mjuk).

4. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.

5. Hacka persiljan.

6. Hetta upp en vid kastrull med vatten.

7. Lägg i fisken och låt sjuda ett par minuter. Ta upp fisken med en hålslev.

8. Servera fisken, toppad med baconhack och persilja med den rödvinskokta löken, kokt potatis och någon fräsch sallad till.

Recept och styling: VIVA
Foto: Emma Mattsson
Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st

Vintips till maten

Fler goda recept

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)
"Så här ska ett fyndvin smaka"
Imponerande dubbelguld till italiensk vit nyhet!

LÄS MER