Snabbrimmad torsk med rödvinskokt schalottenlök och baconströssel
Våga prova rött vin till vit fisk. Ett lysande val till denna rätt med snabbrimmad torsk med baconströssel och rödvinskokad schalottenlök. Servera gärna till ett kryddigt rött.





Ingredienser
Rödvinskokt schalottenlök:
300g schalottenlök
2 msk smör
0,5 msk socker
3 dl rött vin
2 dl buljong (eller 1 buljongtärning upplöst i 2 dl vatten)
salt och peppar
Rimmad torsk:
4 bitar torskryggfilé
2 tsk salt
Baconströssel:
150 bacon i tärningar
0,5 kruka hackad persilja
Tillbehör:
Kokt potatis
Citronklyftor
Sallad
Gör så här
1. Gnid in torsken med saltet och låt stå en stund.
[step]Skala schalottenlök.
2. Bryn i smör och socker i en panna några minuter tills smöret och sockret är lite brynt.
3. Tillsätt vinet och sedan buljongen. Låt rödvinet och buljongen koka in ca 20-30 minuter tills ca en tredjedel av vätskan återstår och löken är mjuk. (späd ev. med vatten om för mycket vattnen avdunstar innan löken är mjuk).
4. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.
5. Hacka persiljan.
6. Hetta upp en vid kastrull med vatten.
7. Lägg i fisken och låt sjuda ett par minuter. Ta upp fisken med en hålslev.
8. Servera fisken, toppad med baconhack och persilja med den rödvinskokta löken, kokt potatis och någon fräsch sallad till.