Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Sparrisröra på pumpernickel

Ett vegetarisk midsommarrecept som garanterat faller dina gäster på läppen. Servera den krämiga sparrisröran till ett glas mousserande vin med frisk syra som möter upp snittarnas fräscha citronton!

Ingredienser

250 g grön sparris
2 kokta ägg
1 dl majonnäs
1 tsk pressad citronsaft
2 msk finhackad dill
Salt

Topping
¼ fänkål
1 tsk pressad citronsaft
Ca 25 pumpernickel
Pepparrot
Dill

Gör så här

1. Ansa och skär sparrisen i centimeterstora tärningar.

2. Hacka äggen.

3. Koka upp saltat vatten lägg ner sparrisen. Koka i en minut och kyl därefter ner dom.

4. Blanda sparris och ägg med majonnäs, citron och dill. Smaka av med salt.

5. Skiva eller hyvla fänkålen tunt och blanda den med citronsaften.

6. Fördela röran på pumpernickelbröden och toppa med fänkål, riven pepparrot och små dillkvistar.

Tips!

7. Förbered lite isvatten innan du kokar sparrisen. Häll av sparrisen och kyl ner den isvattnet för att behålla den fina gröna färgen.

Betyg
4 röster
Vad tycker du?
Portioner
25 st
Tillagningstid
28 min

Vintips till maten

Fler goda recept

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)
Nyhet i beställningssortimentet. "Synnerligen prisvärt" rosé
Torr och krispig rosényhet från populära Black Tower - 100% pinot noir! Urgod till ugnsbakad torskrygg & sparrisrisotto.

LÄS MER