Casa Vinironia Rosso Grande
96 kr
Ett rubinrött och smakintensivt vin som skördats skördats i det varma syditalienska solskenet!
Dessa köttbullar, eller mer korrekt, frikadeller med tomatsås och bönor serveras med bröd, riven parmesan och gärna ett fruktigt glas rött med fin syra och medelfyllig kropp från Italien. Vinets frukt balanserar dom heta kryddorna medans vinets syra möter upp syrligheten i tomatsåsen.
Tomatsås
2 stjälkar blekselleri
2 morötter
1 ½ stor gul lök
2–3 vitlöksklyftor
ca ½ urkärnad chili
olivolja
2 burkar krossade tomater (à ca 400 g)
1 tsk strösocker
salt och svartpeppar
Köttbullar
½ gul lök
olivolja
500 g blandfärs
1 vitlöksklyfta
1 tsk fint havssalt
1/3 tsk nymalen svartpeppar
1 burk stora vita bönor (ca 400 g)
1 – 1 ½ dl strimlad basilika
riven parmesan
fint havssalt
nymalen svartpeppar
Till servering:
rustikt bröd
1. Strimla sellerin. Finhacka morot, lök, vitlök och chili. Hetta upp en stor stekpanna eller kastrull med rikligt med olivolja och fräs lök, vitlök och chili tills löken är mjuk. Tillsätt selleri och morot och fortsätt att fräsa en kort stund. Rör ner krossade tomater samt socker och koka upp. Låt puttra under lock i cirka 10 minuter, rör om då och då. Krydda med salt och peppar.
2.
3.
och se till så att de täcks av såsen. Låt koka under lock på medelvärme i cirka 10 minuter eller tills köttbullarna är helt genomkokta. Lägg ner bönorna i grytan och låt dem koka med de sista 3–4 minuterna. Vänd ner strimlad basilika och smaka av med parmesan, salt och peppar.
4.
96 kr
Ett rubinrött och smakintensivt vin som skördats skördats i det varma syditalienska solskenet!
Äntligen ett riktigt gott recept av favoriträtten "kött" bullar med brunsås och lingon.
Lady & Lufsens favoriträtt serverat med ett fylligt rödvin från Toscana.