Julià & Navinès Cava Organic Semi Seco
109 kr
Sveriges favoritcava är en frisk cava med generös fruktighet. Finns i alla butiker.
Dessa köttbullar, eller mer korrekt, frikadeller med tomatsås och bönor serveras med bröd, riven parmesan och gärna ett fruktigt glas rött med fin syra och medelfyllig kropp. Det går även fint att servera ett glas cava till, när du har ett härligt tapasbord.
Tomatsås
2 stjälkar blekselleri
2 morötter
1 ½ stor gul lök
2–3 vitlöksklyftor
ca ½ urkärnad chili
olivolja
2 burkar krossade tomater (à ca 400 g)
1 tsk strösocker
salt och svartpeppar
Köttbullar
½ gul lök
olivolja
500 g blandfärs
1 vitlöksklyfta
1 tsk fint havssalt
1/3 tsk nymalen svartpeppar
1 burk stora vita bönor (ca 400 g)
1 – 1 ½ dl strimlad basilika
riven parmesan
fint havssalt
nymalen svartpeppar
Till servering:
rustikt bröd
1. Strimla sellerin. Finhacka morot, lök, vitlök och chili. Hetta upp en stor stekpanna eller kastrull med rikligt med olivolja och fräs lök, vitlök och chili tills löken är mjuk. Tillsätt selleri och morot och fortsätt att fräsa en kort stund. Rör ner krossade tomater samt socker och koka upp. Låt puttra under lock i cirka 10 minuter, rör om då och då. Krydda med salt och peppar.
2.
3.
och se till så att de täcks av såsen. Låt koka under lock på medelvärme i cirka 10 minuter eller tills köttbullarna är helt genomkokta. Lägg ner bönorna i grytan och låt dem koka med de sista 3–4 minuterna. Vänd ner strimlad basilika och smaka av med parmesan, salt och peppar.
4.
109 kr
Sveriges favoritcava är en frisk cava med generös fruktighet. Finns i alla butiker.
Äntligen ett riktigt gott annorlunda recept av favoriträtten köttbullar med brunsås och lingon.
Lady & Lufsens favoriträtt serverat med ett fylligt rödvin.