Bonpas Vieilles Vignes 50ans Côtes-du-Rhône
139 kr
Ett av Rhônedalens mest historiska vinhus lanserar nu en generös, mustig Côtes-du-Rhône från 50 år gamla vinstockar.
Dessa quesadillas har vi fyllt med en smakrik tacofärs och krämig ost. Servera tillsammans med en avokadosallad, gräddfil och salsa att doppa dem i. Tips: Receptet går lika bra att göra på vegetarisk färs men tänk då på att du kanske behöver tillsätta lite mer vätska till färsen. Vinvalet till den här rätten blir ett fruktigt och bärigt rött vin som med snälla tanniner som inte bråkar med kryddorna i färsen och hettan i salsan.
8 tortillabröd
ca 3 dl riven ost tex cheddar/tex mex ost
ca 400 g eko nötfärs alt. vegofärs
1 paket svarta bönor
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 tsk torkad koriander
2 tsk kanel
2 tsk spiskummin
1,5 tsk torkad oregano
1 tsk kakao
1/2 lime, saften
3 msk tomatpuré
1/2 buljongtärning eko (kött eller veg.)
1-2 dl vatten
salt
neutral olja att steka i
Tillbehör
2 avokado
2-3 stjälkar salladslök
(1 knippe färsk koriander)
Lime
Salsa
Gräddfil
1. Hacka lök och vitlök.
2. Ta lite neutral olja i en stekpanna och värm de torra kryddorna och tomatpurén en liten stund i oljan för att de ska avge mer smak.
3. Häll på lite mer olja och stek löken tills den blivit genomskinlig och mjuk.
4. Ta löken åt sidan och bryn köttfärsen.
5. Lägg i bönorna, lök och vitlök i färsen.
6. Häll sedan på vatten och smula över buljongen.
7. Rör runt och låt färsen koka ihop i några minuter.
8. Smaka av med salt och eventuellt mer av någon krydda.
9. Lägg ut 4 tortillabröd på en skärbräda och strö lite ost över.
10. Lägg sedan på köttfärsröran och toppa med lite mer ost innan du lägger på ett bröd till.
11. Dela avokadon och skär i kuber och lägg i en skål.
12. Hacka salladslöken och koriandern fint.
13. Ha på lite olivolja, limesaft och salt. Rör om och ställ åt sidan tills servering.
14. Hetta upp en torr stekpanna och bryn brödet på båda sidor tills det fått fin färg. Dela varje bröd i fyra delar och serverar direkt tillsammans med avokadosalladen, gräddfil och tomatsalsa att doppa i.
139 kr
Ett av Rhônedalens mest historiska vinhus lanserar nu en generös, mustig Côtes-du-Rhône från 50 år gamla vinstockar.
Sveriges självutnämnda nationalrätt som går att variera i det oändliga
Krispig fisktacos med krämig limeaioli och mangosalsa.