Black Tower Fruity White BIB
209 kr
10 år på svenska marknaden! Passar utmärkt till fisk och rätter med sting, som tacos, indiskt och thailändskt.
Det här är ett recept för dig som älskar fisktacos! En fräsch och mumsig rätt med krispiga bitar av torsk, syrlig mangosalsa och krämig limeaioli. Till dessa smakrika tacos serverar vi ett halvtorrt vitt.
8 tortillabröd
600 g torskfilé
1,5 dl mjöl
3 ägg
3 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 mango (eller 250 g fryst mango)
1 avokado
3 salladslök
1 msk oliv- eller rapsolja
1 lime
2 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta
100 g blandad sallad (ex. maché, spenat, ruccola)
rödlök
1 liter neutral olja till fritering
salt
nymald svartpeppar
1. Skär torskfiléerna i mindre bitar. Knäck äggen i en skål, häll upp mjöl i en och panko i en tredje. Doppa först fisken i mjöl, därefter i ägg och sist i panko. Lägg bitarna på ett fat eller allra helst ett galler så håller de sig fina medan du förbereder resten.
2. Tärna mangon (om du använder färsk) eller dela den frysta mangon i mindre bitar. Dela avokadon i små bitar. Finhacka salladslöken. Blanda mango, avokado och salladslök med olivolja och saft från en lime. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
3. Blanda majonnäs med rivet skal av lime och pressad vitlök. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
4. Hetta upp oljan i en vid kastrull på högsta värmen. Lägg i fiskbitarna, inte för många åt gången, några minuter tills de fått fin färg och är klara. Låt droppa av på papper. Värm tortillabröden i ugnen eller mikron enligt instruktioner på förpackningen. Eller stek dem i lite olja precis innan servering.
Servera tortillabröden med sallad, panerad torsk och mangosalsa. Toppa med limeaioli och eventuellt skivad rödlök och jalapeno.
209 kr
10 år på svenska marknaden! Passar utmärkt till fisk och rätter med sting, som tacos, indiskt och thailändskt.
En variant på favoriträtten tacos du inte vill missa!
Sveriges självutnämnda nationalrätt som går att variera i det oändliga