Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Fisktacos med mangosalsa och limeaioli

Det här är ett recept för dig som älskar fisktacos! En fräsch och mumsig rätt med krispiga bitar av torsk, syrlig mangosalsa och krämig limeaioli. Till dessa smakrika tacos serverar vi ett friskt och fruktigt rosé.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

8 tortillabröd
600 g torskfilé
1,5 dl mjöl
3 ägg
3 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 mango (eller 250 g fryst mango)
1 avokado
3 salladslök
1 msk oliv- eller rapsolja
1 lime
2 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta
100 g blandad sallad (ex. maché, spenat, ruccola)
rödlök
1 liter neutral olja till fritering
salt
nymald svartpeppar

Gör så här

1. Skär torskfiléerna i mindre bitar. Knäck äggen i en skål, häll upp mjöl i en och panko i en tredje. Doppa först fisken i mjöl, därefter i ägg och sist i panko. Lägg bitarna på ett fat eller allra helst ett galler så håller de sig fina medan du förbereder resten.

2. Tärna mangon (om du använder färsk) eller dela den frysta mangon i mindre bitar. Dela avokadon i små bitar. Finhacka salladslöken. Blanda mango, avokado och salladslök med olivolja och saft från en lime. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

3. Blanda majonnäs med rivet skal av lime och pressad vitlök. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

4. Hetta upp oljan i en vid kastrull på högsta värmen. Lägg i fiskbitarna, inte för många åt gången, några minuter tills de fått fin färg och är klara. Låt droppa av på papper. Värm tortillabröden i ugnen eller mikron enligt instruktioner på förpackningen. Eller stek dem i lite olja precis innan servering.

Servera tortillabröden med sallad, panerad torsk och mangosalsa. Toppa med limeaioli och eventuellt skivad rödlök.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
135 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
45 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Vin till tacos
Ida Fürst bild

Vin till tacos

Sveriges självutnämnda nationalrätt som går att variera i det oändliga

Nyhet i beställningssortimentet. "Synnerligen prisvärt" rosé
Torr och krispig rosényhet från populära Black Tower - 100% pinot noir! Urgod till ugnsbakad torskrygg & sparrisrisotto.

LÄS MER