Von Wallberg Riesling Trocken
129 kr
En Riesling med frisk syra som kan beskrivas som tidlös och ambitiös med sina toner av citrus, lime, krispiga gröna äpplen och persika.
Bjud din kärlek på en riktig hemmagjord tiramisu som vi smaksatt med Recioto och körsbär. Försvinnande god! Denna underbara dessert tar endast 20 minuter att göra men behöver sen nån timma i kylen. Servera med ett gott dessertvin eller en stark espresso.
2 ägg
250 g mascarpone
1/2 dl strösocker
10 savoiardikex
2 msk portvin
1 dl kall espresso
500 g inlagda körsbär (körsbärssås)
kakao
1. Vispa äggulor med mascarpone till en slät smet.
2. Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget tills smeten är fast och blank.
3. Vänd ner äggvitesmeten i äggsmeten.
4. Blanda Recioto med det kalla kaffet i en djup skål.
5. Doppa kexen i kaffet.
6. Dela kexen så att de passar i glasen.
7. Lägg kex i botten av glaset, klicka över lite körsbärssås och sedan äggsmet. Fortsätt varva med kex, körsbär och äggsmet tills glaset är fyllt. Avsluta med äggsmet.
8. Ställ i kylen någon timme innan servering.
9. Vid servering, pudra över kakao och servera tillsammans med ett glas sött vin och en stark espresso.
129 kr
En Riesling med frisk syra som kan beskrivas som tidlös och ambitiös med sina toner av citrus, lime, krispiga gröna äpplen och persika.
Läskande dessert som passar utmärkt i sommar! Bubblet ska hällas på när desserterna är placerade på bordet, för en festlig effekt.