Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Tiramisu med körsbär

Bjud din kärlek på en riktig hemmagjord tiramisu som vi smaksatt med Recioto och körsbär. Försvinnande god! Denna underbara dessert tar endast 20 minuter att göra men behöver sen nån timma i kylen. Servera med ett dessertvin, rosé eller en stark espresso.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

2 ägg
250 g mascarpone
1/2 dl strösocker
10 savoiardikex
2 msk portvin
1 dl kall espresso
500 g inlagda körsbär (körsbärssås)
kakao

Gör så här

1. Vispa äggulor med mascarpone till en slät smet.

2. Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget tills smeten är fast och blank.

3. Vänd ner äggvitesmeten i äggsmeten.

4. Blanda Recioto med det kalla kaffet i en djup skål.

5. Doppa kexen i kaffet.

6. Dela kexen så att de passar i glasen.

7. Lägg kex i botten av glaset, klicka över lite körsbärssås och sedan äggsmet. Fortsätt varva med kex, körsbär och äggsmet tills glaset är fyllt. Avsluta med äggsmet.

8. Ställ i kylen någon timme innan servering.

9. Vid servering, pudra över kakao och servera tillsammans med ett glas sött vin och en stark espresso.

Betyg
10 röster
Vad tycker du?
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER