Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Toast skagen med chili

Varför inte sätta lite chilisting på en klassisk toast skagen så att det blir en toast chilagen istället? Smaksätt med chili efter tyckte och smak och servera gärna ett fruktigt vitt vin som kan balansera upp hettan i denna förrätt. Vinets syran lättar upp helhetsintrycket i den krämiga rätten.

Vintips till receptet
229 kr

Ingredienser

320 g handskalade räkor
2 msk majonnäs, gärna
chilimajo (se nedan)
1 msk crème fraiche
1 msk chilisås
1 röd eller gul finhackad chili
3 msk hackad dill
4 skivor ljust bröd
Flingsalt
Citronpeppar
Smör
Bröd
Lite skivad rödlök
Några dillkvistar (till garnering)

Chilimajo
1 ägg
2 tsk dijonsenap
1 medelstark chili
1 krm salt
Lite vitpeppar
1 msk pressad citron
2 dl matolja eller rapsolja

Gör så här

Chilimajo

1. Mixa chilin i en hög, smal bägare med mixerstav.


2. Häll i det råa ägget och resten av ingredienserna.


3. Tryck ner mixerstaven i botten och starta den. Rör sen mixern sakta uppåt.

Toast Chilagen

4. Krama ur räkorna om de känns fuktiga.


5. Blanda samman räkor, majo, crème fraiche, chilisås, hackad dill och chili.


6. Smaka av med salt och peppar.


7. Sätt en stekpanna på spisen, ha i en klick smör och stek brödskivorna tills de fått fin färg på bägge sidor.


8. Skär av kanterna på brödskivorna och lägg på räkröran. Garnera med skivad rödlök, dill och en citronklyfta.

Recept och bild är hämtat från boken Älska Chili (Pug förlag).
Betyg
11 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
40 min

Vintips till maten

Periquita white box

Periquita White

229 kr

Ett friskt, ungdomligt vin från Portugal med livliga smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER