Periquita White
229 kr
Ett friskt, ungdomligt vin från Portugal med livliga smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.
Varför inte sätta lite chilisting på en klassisk toast skagen så att det blir en toast chilagen istället? Smaksätt med chili efter tyckte och smak och servera gärna ett fruktigt vitt vin som kan balansera upp hettan i denna förrätt. Vinets syran lättar upp helhetsintrycket i den krämiga rätten.
320 g handskalade räkor
2 msk majonnäs, gärna
chilimajo (se nedan)
1 msk crème fraiche
1 msk chilisås
1 röd eller gul finhackad chili
3 msk hackad dill
4 skivor ljust bröd
Flingsalt
Citronpeppar
Smör
Bröd
Lite skivad rödlök
Några dillkvistar (till garnering)
Chilimajo
1 ägg
2 tsk dijonsenap
1 medelstark chili
1 krm salt
Lite vitpeppar
1 msk pressad citron
2 dl matolja eller rapsolja
Chilimajo
1. Mixa chilin i en hög, smal bägare med mixerstav.
2. Häll i det råa ägget och resten av ingredienserna.
3. Tryck ner mixerstaven i botten och starta den. Rör sen mixern sakta uppåt.
Toast Chilagen
4. Krama ur räkorna om de känns fuktiga.
5. Blanda samman räkor, majo, crème fraiche, chilisås, hackad dill och chili.
6. Smaka av med salt och peppar.
7. Sätt en stekpanna på spisen, ha i en klick smör och stek brödskivorna tills de fått fin färg på bägge sidor.
8. Skär av kanterna på brödskivorna och lägg på räkröran. Garnera med skivad rödlök, dill och en citronklyfta.
229 kr
Ett friskt, ungdomligt vin från Portugal med livliga smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.
Ett underbart recept på grillade räkor där heta och rökiga kryddor serveras med en underbar och len aioli.
Lax med primörsallad och hemslagen hollandaisesås - en sann vårlyx som vi serverar under solens vårens härliga soldagar.