Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Toast skagen med fänkål, äpple och rostad mandel

En klassisk rätt med fräscha tillbehör serveras bäst tillsammans med ett elegant vin med friska smaker. Den här lyxiga skagenröran passar utmärkt som förrätt. I glaset väljer vi gärna ett glas krispigt rosé. Ett mousserande vin med en mineralitet som möter upp räkornas havston medan vinets fina syra plockar upp fräschören från tillbehören funkar också fint.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

Skagenröra
250 g skalade räkor
75 g god majonnäs
1/2 tsk pressad citronjuice
1 msk hackad dill
salt

Fänkål, äpple och mandel
40 g hackad, rostad mandel
1/2 äpple
1/4 fänkål
1 tsk pressad citronjuice
1 tsk olivolja
salt

Toast
4 små toastbröd
smör

Gör så här

1. Hacka räkorna lätt och blanda med majonnäs, citronjuice och dill.

2. Smaka av med salt.

3. Strimla fänkålen och tärna äpplet.

4. Blanda alltsammans med mandeln, citron och olivolja.

5. Smaka av med salt.

6. Värm en stekpanna till medelhög temperatur.

7. Stek toastbrödet i rikligt med smör ett par minuter på varje sida.

Servering

8. Lägg upp toastbröden och toppa med skagenröra och salladen.

Recept: Mattias Larsson
Betyg
13 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER