Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Toast skagen

Klassikern Toast Skagen är en perfekt förrätt! Stansa ut hjärtan av brödet för att göra det extra festligt. Ett lyxigt bubbel eller ett krispigt vitt är utmärkt att njuta till skaldjursröran.

Vintips till receptet
219 kr

Ingredienser

400 g stora räkor med skal
1 citron
2 dl majonnäs
2 msk finhackad dill
dillvippa till garnering
4 skivor vitt formbröd
4 msk löjrom
1/2 rödlök
smör
salt
vitpeppar

Gör så här

1. Skala och grovhacka ev räkorna om dom är stora.

2. Skär tunna klyftor av citronen och spara till servering, 1 klyfta per bröd.

3. Blanda räkorna med majonnäsen. Smaka av med färskpressad citronjuice, salt och nymalen vitpeppar.

4. Vänd ner den finhackade dillen. Ställ svalt.

5. Skär ut hjärtan av brödskivorna brödskivorna, använd tex. ett pepparkakahjärta form till hjälp. Stek dem frasiga i lite smör i en stekpanna.

6. Fördela röran över bröden. Toppa med löjrom, dillvippa och rödlök. Servera citronklyftan till.

Recept & foto: Lisa Björner
Betyg
6 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

edward blom skagen
1 tim 29 min

Skagensemlor à la Edward Blom

Edward Bloms magiska mat-semla vill ni inte missa. "Kanske passar min Skagensemla som en festlig februari-förrätt?!"

Nyhet i beställningssortimentet. "Synnerligen prisvärt" rosé
Torr och krispig rosényhet från populära Black Tower - 100% pinot noir! Urgod till ugnsbakad torskrygg & sparrisrisotto.

LÄS MER