Toast skagen
Klassikern Toast Skagen är en perfekt förrätt! Stansa ut hjärtan av brödet för att göra det extra festligt. Ett lyxigt bubbel eller ett krispigt vitt är utmärkt att njuta till skaldjursröran.





Ingredienser
400 g stora räkor med skal
1 citron
2 dl majonnäs
2 msk finhackad dill
dillvippa till garnering
4 skivor vitt formbröd
4 msk löjrom
1/2 rödlök
smör
salt
vitpeppar
Gör så här
1. Skala och grovhacka ev räkorna om dom är stora.
2. Skär tunna klyftor av citronen och spara till servering, 1 klyfta per bröd.
3. Blanda räkorna med majonnäsen. Smaka av med färskpressad citronjuice, salt och nymalen vitpeppar.
4. Vänd ner den finhackade dillen. Ställ svalt.
5. Skär ut hjärtan av brödskivorna brödskivorna, använd tex. ett pepparkakahjärta form till hjälp. Stek dem frasiga i lite smör i en stekpanna.
6. Fördela röran över bröden. Toppa med löjrom, dillvippa och rödlök. Servera citronklyftan till.