Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Torskceviche med lime och avokado

Den här inbjudande förrätten bjuder på frisk lime, krämig avokado och en touch av chili. Cevichen är lätt och smakrik, perfekt för en middag som börjar med något uppfriskande. Servera gärna i små glas eller på skedar för en lyxig presentation. I glaset väljer vi gärna ett fruktigt vitt.

Vintips till receptet
219 kr

Ingredienser

200 g fryst tinad torskfilé

1 lime

1 avokado

1 tomat

1 grön chili

0,5 silverlök

1 kvist mynta

Salt

1. Skär torsken i små bitar och lägg i en skål. Pressa över limejuice och låt stå i kylskåpet minst 30 minuter.

2. Skär avokadon och tomaten i små bitar, hacka silverlök och strimla chilin.

3. Blanda torsken med grönsakerna, salta efter smak, och toppa med färsk mynta.

4. Servera i små glas eller på skedar.

Tips! För att addera lite mer textur och kontrast till din torskceviche kan du servera den med något krispigt vid sidan om. Ett lätt rostat bröd, kanske en skiva baguette eller fröknäcke, kan vara ett utmärkt komplement. Brödet ger en fin krispig kontrast till den mjuka torsken och avokadon. Du kan också prova att lägga till granatäppelkärnor för en saftig och syrlig touch, eller picklad rödlök för lite extra syra och färg i rätten.

Betyg
3 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
10 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER