Grande Nuit Sauvignon Blanc 3L
169 kr
Krispig nyhet från Frankrike - i innovativ förpackning utan plasthandtag! Grande Nuit är ett krispigt och...
En underbar torskrätt som passar eminent till ett glas krispig Sauvignon Blanc. Madeleine Landley tog fram detta recept för att det specifikt skulle passa till den aromatiska Sauvignon Blancdruvan och fånga upp vinets toner i maten. Limehollandaisen går speciellt bra tillsammans med en sauvignon blanc från Frankrike.
Snabbpicklade rödlökar:
16 små röda steklökar (cirka 125g)
2 dl vatten
1 dl röd balsamvinäger
0,5 dl strösocker
1 msk salt
Smörslungad potatis:
700g småpotatis
25g smör
salt
Torskrygg:
4 styckfrysta torskryggsfiléer
salt, svartpeppar
Limehollandaise:
1 burk hollandaisesås
(el hemmagjord)
1 lime
1. Blötlägg de små steklökarna i varmt vatten ett par minuter så är de lättare att skala.
2. Koka upp vatten och ha i balsamvinäger, strösocker och salt.
3. Skala lökarna och ha ner dem i vattnet. Låt sjuda i cirka 5 minuter och låt sedan lökarna svalna i lagen.
4. Gnugga potatisen ren och koka den i saltat vatten till den mjuknat – cirka 15 minuter.
5. Slå av vattnet och ringla över smör och salta. Sätt på locket på och skaka runt potatisen.
6. Tina torskryggsfiléerna och stek dem sedan med smör, salt och peppar.
7. Blanda hollandaisen – köpt eller hemmagjord – med saften från en lime.
8. Servera med småbladssallad, exempelvis ruccola eller machésallad.
169 kr
Krispig nyhet från Frankrike - i innovativ förpackning utan plasthandtag! Grande Nuit är ett krispigt och...
Fräsch papayasallad med perfekt hetta – en smakexplosion du inte vill missa
En underbart god kräft och räkröra som passar utmärkt som tillbehör på kräftskivan.