Torskrygg med smörslungad potatis och limehollandaise
En underbar torskrätt som passar eminent till ett glas krispigt och fruktigt vitt.









Ingredienser
Snabbpicklade rödlökar:
16 små röda steklökar (cirka 125g)
2 dl vatten
1 dl röd balsamvinäger
0,5 dl strösocker
1 msk salt
Smörslungad potatis:
700g småpotatis
25g smör
salt
Torskrygg:
4 styckfrysta torskryggsfiléer
salt, svartpeppar
Limehollandaise:
1 burk hollandaisesås
(el hemmagjord)
1 lime
Gör så här
1. Blötlägg de små steklökarna i varmt vatten ett par minuter så är de lättare att skala.
2. Koka upp vatten och ha i balsamvinäger, strösocker och salt.
3. Skala lökarna och ha ner dem i vattnet. Låt sjuda i cirka 5 minuter och låt sedan lökarna svalna i lagen.
4. Gnugga potatisen ren och koka den i saltat vatten till den mjuknat – cirka 15 minuter.
5. Slå av vattnet och ringla över smör och salta. Sätt på locket på och skaka runt potatisen.
6. Tina torskryggsfiléerna och stek dem sedan med smör, salt och peppar.
7. Blanda hollandaisen – köpt eller hemmagjord – med saften från en lime.
8. Servera med småbladssallad, exempelvis ruccola eller machésallad.