Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Torskrygg med smörslungad potatis och limehollandaise

En underbar torskrätt som passar eminent till ett glas krispigt och fruktigt vitt.

Vintips till receptet
219 kr

Ingredienser

Snabbpicklade rödlökar:
16 små röda steklökar (cirka 125g)
2 dl vatten
1 dl röd balsamvinäger
0,5 dl strösocker
1 msk salt

Smörslungad potatis:
700g småpotatis
25g smör
salt

Torskrygg:
4 styckfrysta torskryggsfiléer
salt, svartpeppar

Limehollandaise:
1 burk hollandaisesås
(el hemmagjord)
1 lime

Gör så här

1. Blötlägg de små steklökarna i varmt vatten ett par minuter så är de lättare att skala.

2. Koka upp vatten och ha i balsamvinäger, strösocker och salt.

3. Skala lökarna och ha ner dem i vattnet. Låt sjuda i cirka 5 minuter och låt sedan lökarna svalna i lagen.

4. Gnugga potatisen ren och koka den i saltat vatten till den mjuknat – cirka 15 minuter.

5. Slå av vattnet och ringla över smör och salta. Sätt på locket på och skaka runt potatisen.

6. Tina torskryggsfiléerna och stek dem sedan med smör, salt och peppar.

7. Blanda hollandaisen – köpt eller hemmagjord – med saften från en lime.

8. Servera med småbladssallad, exempelvis ruccola eller machésallad.

Recept och foto: Madeleine Landley
Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

"Så här ska ett fyndvin smaka"
Imponerande dubbelguld till italiensk vit nyhet!

LÄS MER