Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Tostadas med räkceviche

Perfekt fredagsmiddag eller festlig förrätt! Ha i chili efter smak men tänk på att servera ett fruktigt vin till som balanserar både hettan från chilin och de söta tillbehören som mango.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

4 portioner
Ingredienser
200 g skalade räkor
2 avokado
1 röd paprika
100 g mango (fryst går bra)
2 salladslökar
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
färsk koriander
3 msk oliv- eller rapsolja
1 lime
1 citroner
8 små tortillabröd
100 g fetaost
salt
svartpeppar

Gör så här

1. Finhacka salladslöken och chilin. Blanda med pressad vitlök, olja, 1/2 dl finhackad koriander, skal samt saft från lime och citron.

2. Finhacka paprikan. Dela avokadon och mangon i små bitar. Lägg paprika, avokado, mango och räkor i en skål. Häll på marinaden och rör runt.

3. Stek tortillabröden i olja tills de fått fin färg och är frasiga. Toppa de nystekta bröden med räkceviche, färsk koriander och smulad fetaost. Servera direkt!

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
10 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER