Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Tray baked chicken – ugnsbakad kyckling

En middag där allt lagas på samma plåt. Tidseffektivt och spar på disken. Denna ugnsbakade kyckling passar lika bra en vardag som till en festligare helgmiddag. Vällagad mat blir automatiskt festligt tycker vi! Servera gärna denna tray baked chicken tillsammans med ett bärigt rödvin. Kycklings ljusa kött kräver ett inte allt för kärvt vin vilket gör att ett bärigt rödvins lätta struktur passar perfekt!

Ingredienser

ugn 225 °C
1 hel färsk kyckling av bra kvalitet
1 kg potatis gärna rödskalig
1 kruka timjan
1 hel vitlök
2 msk olivolja
2 tsk salt
½ tsk svartpeppar
500 g grönkål

 

Gör så här

1. Värm ugnen till 225 °C.

2. Lägg kycklingen i en djup ugnsplåt med bakplåtspapper. Skölj timjan och stoppa hälften av den i bukhålan på kycklingen och strö ¼ av timjanen över fågeln.

3. Krossa vitlöksklyftorna med skalet på och stoppa in 4-5 st i kycklingen och strö resten runt om.

4. Tvätta potatisen och dela den i bitar. Strö potatis runt om kycklingen. Ringla 1 ½ msk olivolja och strö 1 ½ tsk salt och svartpeppar över kyckling och potatis. Baka i mitten av ugnen i ca 1 timme tills kycklingen blivit 82 °C vid lårbenet och potatisen blivit mjuk.

5. Massera kålen med resten av oljan och saltet och lägg den på plåten med kyckling och potatis de sista 5 minuterna i ugnen. Låt kycklingen vila i 10 minuter innan servering. Lägg upp allt på ett fat och dekorera med färsk timjan vid servering.

Recept och foto: Malin Randeniye
Betyg
1 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
1 tim 30 min

Vintips till maten

Campos de Luz Organic, 2020 rött vin 1 liter

Campos de Luz 1L

82 kr

Campos de Luz är en matvänlig och stor upplevelse – 1 liter vin för 82 kr!...

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fynda fruktigt "Best Wine in Box"
Guldvinnande Periquita White till sommarens smaker.

LÄS MER