Bouchard Aîné & Fils Pinot Noir
99 kr
Ett fruktigt och elegant druvtypiskt vin från välrenommerade Bouchard Aîné et Fils. Bärig, något kryddig smak...
Underbart recept där saftig kyckling möter söta toner från äpple, heta toner från pepparrot och den rustika smaken från rödbeta. I glaset väljer vi en bärig pinot noir som med sin fina struktur blir ett självklart val till kycklingköttet. Vinets frukt balanserar fruktsötman vi hittar i äpplet samt hettan från pepparroten.
4 kycklingfiléer
500 g rödbetor
2 röda äpplen
Oliv- eller rapsolja
2 msk riven pepparrot
2 dl gräddfil
Salt
Svartpeppar
Ruccola
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Skala rödbetorna och dela i kvartar.
3. Dela äpplena i kvartar.
4. Salta och peppra kycklingfiléerna.
5. Lägg ut kycklingfiléerna på en ugnsplåt.
6. Fördela ut rödbetorna runt om.
7. Ringla över olja. Ställ in i ugnen ca 40 minuter.
8. Efter halva tiden, fördela ut äpplebitarna på plåten.
9. Kycklingen är färdig när den har en innertemperatur på 72 grader, du kan också picka med en sticka, kommer det ingen röd vätska är kycklingen färdig.
10. Blanda riven pepparrot med gräddfil. Smaka av med salt.
11. Servera kycklingen med rödbetor, äpple, pepparrotssås och ruccola.
99 kr
Ett fruktigt och elegant druvtypiskt vin från välrenommerade Bouchard Aîné et Fils. Bärig, något kryddig smak...
En riktigt fräsch kycklingrätt med örtiga inslag som serveras till rykande het pasta.