Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Ugnsbakad kyckling med rödbetor, äpple och pepparrot

Underbart recept där saftig kyckling möter söta toner från äpple, heta toner från pepparrot och den rustika smaken från rödbeta. I glaset väljer vi en bärig pinot noir som med sin fina struktur blir ett självklart val till kycklingköttet. Vinets frukt balanserar fruktsötman vi hittar i äpplet samt hettan från pepparroten.

Vintips till receptet
89 kr

Ingredienser

4 kycklingfiléer
500 g rödbetor
2 röda äpplen
Oliv- eller rapsolja
2 msk riven pepparrot
2 dl gräddfil
Salt
Svartpeppar
Ruccola

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°C.

2. Skala rödbetorna och dela i kvartar.

3. Dela äpplena i kvartar.

4. Salta och peppra kycklingfiléerna.

5. Lägg ut kycklingfiléerna på en ugnsplåt.

6. Fördela ut rödbetorna runt om.

7. Ringla över olja. Ställ in i ugnen ca 40 minuter.

8. Efter halva tiden, fördela ut äpplebitarna på plåten.

9. Kycklingen är färdig när den har en innertemperatur på 72 grader, du kan också picka med en sticka, kommer det ingen röd vätska är kycklingen färdig.

10. Blanda riven pepparrot med gräddfil. Smaka av med salt.

11. Servera kycklingen med rödbetor, äpple, pepparrotssås och ruccola.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
7 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
50 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

citronkyckling
30 min

Citronkycklingpasta

En riktigt fräsch kycklingrätt med örtiga inslag som serveras till rykande het pasta.

Nyhet i beställningssortimentet. "Synnerligen prisvärt" rosé
Torr och krispig rosényhet från populära Black Tower - 100% pinot noir! Urgod till ugnsbakad torskrygg & sparrisrisotto.

LÄS MER