Privat: La Familia Blanco
159 kr
La Familia Blanco, en fruktig och frisk 3-litersbox för endast 169 kr!
Tapenade kommer från södra Frankrike och är en röra med oliver, kapris, och olivolja. Den kan också vara smaksatt med till exempel vitlök, citron, sardeller, persilja eller basilika. Ljuvligt gott tillsammans med fisk! Till denna rätt passar ett friskt och fruktigt rosévin, gärna med en lätt örtig karaktär.
1 hel laxsida med skinn, ca 700 g, urbenad
1 dl färdig tapenade
600 g sötpotatis
olivolja
flingsalt och nymald svartpeppar
Till servering:
väldressad grönsallad
citron, skal och saft
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skölj och skär potatisen i centimetertjocka stavar.
3. Lägg dem på en smord plåt och droppa över lite olivolja. Ställ in i ugnen cirka 20 minuter tills de fått lite färg. Salta ordentligt.
4. Sänk värmen till 200 grader.
5. Lägg laxen på en smord plåt eller ugnsform.
6. Salta och peppra fisken ordentligt och bred tapenaden över hela. Baka i ugnen cirka 20-25 minuter.
7. Ställ in potatisen igen cirka 5 minuter så den blir varm.
8. Servera med en god väldressad grönsallad samt citronklyftor för den som vill ha extra syra på laxen.
159 kr
La Familia Blanco, en fruktig och frisk 3-litersbox för endast 169 kr!
Äntligen vår och äntligen rosétider! Det vill vi på Viva Vin & Mat självklart fira, och...
Kantarellsmör till grillad fast vit fisk. I glaset föreslår vi ett vitt vin med hög syra som kan bryta igenom det feta kantarellsmöret.