Black Tower Club Edition Pinot Noir Rosé
99 kr
"Imponerande" och "synnerligen prisvärd" rosényhet! Fyndstämplat!
Kantarellsmör till grillad fast vit fisk. Det kan knappast bli godare. I glaset väljer vi ett friskt och fruktigt rosévin.
4 bitar torskryggsfilé med skinn
olja och salt
Kantarellsmör:
½ gul lök
200 g kantareller
125 g smör
Tillbehör:
8 små färsklökar
16 små färskpotatisar
Till servering:
körvelkvistar
olivolja och flingsalt
1. Skala och finhacka den gula löken. Ansa kantarellerna.
2. Bryn kantarellerna i 25 g smör, till fin färg. Tillsätt löken och stek vidare i 1 minut.
3. Låt kantarellerna svalna och mixa med resterande smör.
4. Mixa i 1 minut och smaka av med salt.
5. Ansa och dela lökarna.
6. Vänd färsklöken och potatisarna i olja och salt. Pensla torsken med olja och salta den.
7. Grilla torsken 3-4 minuter på medelhög temperatur, tills kärntemperaturen är 43 C. Grilla grönsakerna ca 5-10 minuter, till fin brynt färg. Se vår grillguide för bästa grillningen!
8. Lägg upp torsk, potatis och lök på 4 tallrikar. Ringla över lite olivolja, strö på flingsalt och toppa med kantarellsmöret och körveln.
99 kr
"Imponerande" och "synnerligen prisvärd" rosényhet! Fyndstämplat!
Ugnsbakad torskrygg och sparris är en svårslagen kombination, speciellt när mötet sker via en krämig risotto.
En snabb, lättlagad och lyxig helgrätt.