Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Grillad torskrygg med kantarellsmör

Kantarellsmör till grillad fast vit fisk. Det kan knappast bli godare. I glaset väljer vi ett friskt och fruktigt rosévin.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

4 bitar torskryggsfilé med skinn
olja och salt

Kantarellsmör:
½ gul lök
200 g kantareller
125 g smör

Tillbehör:
8 små färsklökar
16 små färskpotatisar

Till servering:
körvelkvistar
olivolja och flingsalt

Gör så här

Kantarellsmör

1. Skala och finhacka den gula löken. Ansa kantarellerna.

2. Bryn kantarellerna i 25 g smör, till fin färg. Tillsätt löken och stek vidare i 1 minut.

3. Låt kantarellerna svalna och mixa med resterande smör.

4. Mixa i 1 minut och smaka av med salt.

Grillad torskrygg

5. Ansa och dela lökarna.

6. Vänd färsklöken och potatisarna i olja och salt. Pensla torsken med olja och salta den.

7. Grilla torsken 3-4 minuter på medelhög temperatur, tills kärntemperaturen är 43 C. Grilla grönsakerna ca 5-10 minuter, till fin brynt färg. Se vår grillguide för bästa grillningen!

8. Lägg upp torsk, potatis och lök på 4 tallrikar. Ringla över lite olivolja, strö på flingsalt och toppa med kantarellsmöret och körveln.

Recept: Mattias Larsson
Betyg
33 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

"Så här ska ett fyndvin smaka"
Imponerande dubbelguld till italiensk vit nyhet!

LÄS MER