Foot of Africa Chardonnay
179 kr
Vinet är i den omåttligt populära stilen Rich & Buttery - mjukt, fylligt och smörigt med toner av päron, mogna citrusfrukter, ananas och karamell
Kantarellsmör till grillad fast vit fisk. Det kan knappast bli godare. I glaset väljer vi ett elegant vitt vin med frisk syra. Vinets friskhet ger en fin kontrast till det feta kantarellsmöret och vinets kropp går fint ihop med rättens egna struktur. Vi väljer ett vin med inbjudande fattoner som gifter sig med friskens sotade ton.
4 bitar torskryggsfilé med skinn
olja och salt
Kantarellsmör:
½ gul lök
200 g kantareller
125 g smör
Tillbehör:
8 små färsklökar
16 små färskpotatisar
Till servering:
körvelkvistar
olivolja och flingsalt
1. Skala och finhacka den gula löken. Ansa kantarellerna.
2. Bryn kantarellerna i 25 g smör, till fin färg. Tillsätt löken och stek vidare i 1 minut.
3. Låt kantarellerna svalna och mixa med resterande smör.
4. Mixa i 1 minut och smaka av med salt.
5. Ansa och dela lökarna.
6. Vänd färsklöken och potatisarna i olja och salt. Pensla torsken med olja och salta den.
7. Grilla torsken 3-4 minuter på medelhög temperatur, tills kärntemperaturen är 43 C. Grilla grönsakerna ca 5-10 minuter, till fin brynt färg. Se vår grillguide för bästa grillningen!
8. Lägg upp torsk, potatis och lök på 4 tallrikar. Ringla över lite olivolja, strö på flingsalt och toppa med kantarellsmöret och körveln.
179 kr
Vinet är i den omåttligt populära stilen Rich & Buttery - mjukt, fylligt och smörigt med toner av päron, mogna citrusfrukter, ananas och karamell
Ugnsbakad torskrygg och sparris är en svårslagen kombination, speciellt när mötet sker via en krämig risotto.
Gör så här Recept och styling: Liselotte Forslin