Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Vårig potatissallad med lax

Lax som serveras med en potatissallad med rädisor och sockerärtor ger oss en fräsch smak av våren. En utmärkt rätt att servera som del av en buffé eller till middag. Till denna våriga anrättning väljer vi ett friskt och fruktigt rosé där vinets höga syra möter fetman i fisken på ett fint sätt.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

(Middag 4 personer / del av  buffé 8 personer.)

600 g benfri laxfilé
1 citron
1 kg färskpotatis
1 knippe gräslök
1 knippe salladslök
200 g sockerärtor
1 knippe rädisor
3 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
2 msk dijonsenap
Salt
Nymald svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180°C.

2. Lägg laxen med skinnsidan neråt i en ugnsform.

3. Ringla över olja och pressad citron. Salta och peppra.

4. Tillaga i ugnen ca 25 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.

5. Skrubba färskpotatisen (dela om de är stora).

6. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka.

7. Häll av vattnet och lägg över potatisen i en stor skål.

8. Finhacka salladslök och gräslök.

9. Dela rädisorna i klyftor. Dela sockerärtorna på mitten.

10. Rör ihop olja med vinäger och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.

11. Blanda potatisen med salladslök, gräslök, rädisor, sockerärtor och dressing. Låt stå svalt till servering.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
7 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
40 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

grillad torskrygg med kantarellsmör
Mattias Larsson
30 min

Grillad torskrygg med kantarellsmör

Kantarellsmör till grillad fast vit fisk. I glaset föreslår vi ett vitt vin med hög syra som kan bryta igenom det feta kantarellsmöret.

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER