Vårig potatissallad med lax
Lax som serveras med en potatissallad med rädisor och sockerärtor ger oss en fräsch smak av våren. En utmärkt rätt att servera som en av en buffé eller till middag. Till denna våriga anrättning väljer vi ett fylligt och smakrikt vin som matchar den fylliga rättens textur och många smaker.



Ingredienser
(Middag 4 personer / del av buffé 8 personer.)
600 g benfri laxfilé
1 citron
1 kg färskpotatis
1 knippe gräslök
1 knippe salladslök
200 g sockerärtor
1 knippe rädisor
3 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
2 msk dijonsenap
Salt
Nymald svartpeppar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 180°C.
2. Lägg laxen med skinnsidan neråt i en ugnsform.
3. Ringla över olja och pressad citron. Salta och peppra.
4. Tillaga i ugnen ca 25 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
5. Skrubba färskpotatisen (dela om de är stora).
6. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka.
7. Häll av vattnet och lägg över potatisen i en stor skål.
8. Finhacka salladslök och gräslök.
9. Dela rädisorna i klyftor. Dela sockerärtorna på mitten.
10. Rör ihop olja med vinäger och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.
11. Blanda potatisen med salladslök, gräslök, rädisor, sockerärtor och dressing. Låt stå svalt till servering.