In the MOOD for Rosé
199 kr
Friskt och fruktigt rosévin från soliga Sydafrika med toner av hallon, persika och jordgubbar.
Lax som serveras med en potatissallad med rädisor och sockerärtor ger oss en fräsch smak av våren. En utmärkt rätt att servera som del av en buffé eller till middag. Till denna våriga anrättning väljer vi ett friskt och fruktigt rosé där vinets höga syra möter fetman i fisken på ett fint sätt.
(Middag 4 personer / del av buffé 8 personer.)
600 g benfri laxfilé
1 citron
1 kg färskpotatis
1 knippe gräslök
1 knippe salladslök
200 g sockerärtor
1 knippe rädisor
3 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
2 msk dijonsenap
Salt
Nymald svartpeppar
1. Sätt ugnen på 180°C.
2. Lägg laxen med skinnsidan neråt i en ugnsform.
3. Ringla över olja och pressad citron. Salta och peppra.
4. Tillaga i ugnen ca 25 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
5. Skrubba färskpotatisen (dela om de är stora).
6. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka.
7. Häll av vattnet och lägg över potatisen i en stor skål.
8. Finhacka salladslök och gräslök.
9. Dela rädisorna i klyftor. Dela sockerärtorna på mitten.
10. Rör ihop olja med vinäger och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.
11. Blanda potatisen med salladslök, gräslök, rädisor, sockerärtor och dressing. Låt stå svalt till servering.
199 kr
Friskt och fruktigt rosévin från soliga Sydafrika med toner av hallon, persika och jordgubbar.
Kantarellsmör till grillad fast vit fisk. I glaset föreslår vi ett vitt vin med hög syra som kan bryta igenom det feta kantarellsmöret.
Äntligen vår och äntligen rosétider! Det vill vi på Viva Vin & Mat självklart fira, och...