Falu Rödvin Grand vin
95 kr
En generös 1-litersflaska som gör sig utmärkt till husmanskost som köttbullar med gräddsås, biff Rydberg eller ugnsbakad falukorv med potatismos.
Kanske världens mest populära rätt? Här med tillbehören och brödet som lyfter rätten till nya nivåer! Till denna varmkorv rekommenderar vi ett fruktigt rött vin med frisk syra som matchar den picklade lökens lilla sötma och syrlighet!
Tillbehör
200 g skivad bacon
1/2 dl pumpakärnor
krämig picklad lök
100 g avhälld picklad lök
100 g majonnäs
8 korvbröd
2 ½ dl mjölk
35 g jäst
1 ägg
480 g vetemjöl
60 g smör
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 ägg (till pensling)
2 msk sesamfrön
Varmkorv med hembakat bröd, krämig picklad lök, bacon och pumpakärnor
1. Blanda den picklade löken med majonnäsen.
2. Finstrimla baconet och knaperstekt det på medelhög temperatur.
3. Grilla eller stek korven.
4. Lägg korvarna i korvbröden och toppa med den krämiga löken, det knaperstekt baconet och lite pumpakärnor.
Korvbröd
5. Blanda samtliga ingredienser i en bunke och arbeta degen i en degblandare/hushållsassistens ca 7 minuter alt 10 minuter för hand.
6. Låt degen Jäsa i bunken till dubbel storlek, ca 60 minuter.
7. Stjälp upp degen och arbeta snabbt ur luften.
8. Dela degen i ca 60 g bitar. Rundriv brödet och rulla de därefter till fina korvbröd. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa till dubbel storlek ca 1 timme i rumstemperatur.
9. Värm ugnen till 225 C.
10. Pensla bröden med ägget och strö på sesamfrön.
11. Ställ in bröden i ugnen, spraya dem med vatten och grädda i cirka 10 minuter till fin färg.
12. Ta ut bröden och låt dem svalna på ett galler med en kökshanduk ovanpå.
95 kr
En generös 1-litersflaska som gör sig utmärkt till husmanskost som köttbullar med gräddsås, biff Rydberg eller ugnsbakad falukorv med potatismos.
Att hålla en vinprovning hemma är en lärorik, trevlig och social aktivitet. I denna video guidar...
Missa inte chansen att vinna ett fint vinprovningskit från Louis Bouillot och ett presentkort på Cervera...