Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Varmkorv med hembakat bröd, krämig picklad lök, bacon och pumpakärnor

Kanske världens mest populära rätt? Här med tillbehören och brödet som lyfter rätten till nya nivåer! Till denna varmkorv rekommenderar vi ett fruktigt rött vin med frisk syra som matchar den picklade lökens lilla sötma och syrlighet!

Vintips till receptet
95 kr

Ingredienser

Tillbehör
200 g skivad bacon
1/2 dl pumpakärnor
krämig picklad lök
100 g avhälld picklad lök
100 g majonnäs

8 korvbröd
2 ½ dl mjölk
35 g jäst
1 ägg
480 g vetemjöl
60 g smör
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 ägg (till pensling)
2 msk sesamfrön

Gör så här

Varmkorv med hembakat bröd, krämig picklad lök, bacon och pumpakärnor

1. Blanda den picklade löken med majonnäsen.

2. Finstrimla baconet och knaperstekt det på medelhög temperatur.

3. Grilla eller stek korven.

4. Lägg korvarna i korvbröden och toppa med den krämiga löken, det knaperstekt baconet och lite pumpakärnor.

Korvbröd

5. Blanda samtliga ingredienser i en bunke och arbeta degen i en degblandare/hushållsassistens ca 7 minuter alt 10 minuter för hand.

6. Låt degen Jäsa i bunken till dubbel storlek, ca 60 minuter.

7. Stjälp upp degen och arbeta snabbt ur luften.

8. Dela degen i ca 60 g bitar. Rundriv brödet och rulla de därefter till fina korvbröd. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa till dubbel storlek ca 1 timme i rumstemperatur.

9. Värm ugnen till 225 C.

10. Pensla bröden med ägget och strö på sesamfrön.

11. Ställ in bröden i ugnen, spraya dem med vatten och grädda i cirka 10 minuter till fin färg.

12. Ta ut bröden och låt dem svalna på ett galler med en kökshanduk ovanpå.

Recept: Mattias Larsson
Betyg
9 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
2 tim 40 min

Vintips till maten

Falu Rödvin Grand vin

Falu Rödvin Grand vin

95 kr

En generös 1-litersflaska som gör sig utmärkt till husmanskost som köttbullar med gräddsås, biff Rydberg eller ugnsbakad falukorv med potatismos.

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept