In the MOOD for Chenin Blanc
189 kr
Superfynd med frisk och tropisk smak som passar perfekt till skaldjur eller salta chips!
Denna gratäng är fantastiskt god tillsammans med kyckling eller grillad fisk men passar även bra som en ensam vegetarisk rätt tillsammans med en stor sallad. Sally Voltaires västerbottengratäng med gräslök är en härlig rätt där man tar vara på våra goda rotfrukter som finns i norden. Miljösmart och billig mat, men framförallt god. Drick tillsammans med fylligt vitt vin!
ca 800 g blandade rotfrukter, skalade och skivade, förslagsvis:
500 g jordärtskockor
1 stor morot
100 g kålrot
100 g rotselleri
1 gul lök, skivad
2 vitlöksklyftor, finrivna
2 dl riven Västerbottensost
1 nypa finriven muskot
3 dl matlagningsgrädde
några kvistar färsk timjan
några kvistar färsk rosmarin
1 kruka gräslök
oliv- eller rapsolja till ugnsstekning
salt
svart- eller vitpeppar
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda rotfrukter, lök, vitlök, hälften av osten, muskot och grädde i en skål. Repa bladen från timjan- och rosmarinkvistarna och blanda ner. Smaka av med salt och peppar.
3. Olja en ugnsform och häll ner rotfruktsblandningen i formen. Toppa med resten av den rivna osten och avsluta med lite peppar.
4. Baka västerbottengratängen i mitten av ugnen i cirka 45 minuter tills gratängen är gyllenbrun och grönsakerna har mjuknat. Avsluta med att, strax före servering, klippa den färska gräslöken över gratängen
189 kr
Superfynd med frisk och tropisk smak som passar perfekt till skaldjur eller salta chips!
Fest ska vara roligt – ta ner ambitionerna Det viktigaste för en bra fest är att...