Louis Bouillot Les Lavots Grand Terroirs, 2017
329 kr
Exklusiv årgångscrémant från Louis Bouillot - endast 156 flaskor släpps i Systembolagets beställningssortiment!
En fräsch sommarsallad som har sin givna plats på bordet när det vankas grillad kyckling eller grillad lax. Den salta fetaosten bryter av fint mot den söta vattenmelonen medan myntan och limen ger det där lilla extra. I glaset väljer väljer ett friskt och fruktigt vitt vin. Vinets friskhet möter upp dom syrliga komponenterna som fetaost och mynta medan vinets fruktiga toner gifter sig med den söta melonen.
vattenmelon
1 paket fetaost
1 liten rödlök
1 kruka mynta
1 påse bladspenat
saften av en halv citron eller lime
god olivolja
salt och svartpeppar
1. Skär vattenmelonen i lagom stora kuber.
2. Hacka eller skär rödlöken i fina skivor.
3. Skär fetaosten i kuber. Tycker du bättre om att smula fetaosten i salladen? Vänta i så fall med det och gör det till sist.
4. Blanda lime- eller citronsaft med lite god olivolja samt salt och nymalen svartpeppar. Häll över melonen.
5. Blanda ner mynta och bladspenaten och servera genast.
6. Denna sallad blir lite vattning om man blandar ihop den för tidigt innan servering så gör den precis innan ni går till bords.
329 kr
Exklusiv årgångscrémant från Louis Bouillot - endast 156 flaskor släpps i Systembolagets beställningssortiment!
En värmande rätt fylld av smaker och kontraster.
Mat som lagar sig själv i ugnen är ett riktigt life hack. Det här är en smakrik och saftig rätt som är svår att motstå.