Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Vattenmelonsallad med fetaost och mynta

En fräsch sommarsallad som har sin givna plats på bordet när det vankas grillad kyckling eller grillad lax. Den salta fetaosten bryter av fint mot den söta vattenmelonen medan myntan och limen ger det där lilla extra. I glaset väljer väljer ett friskt och fruktigt vitt vin. Vinets friskhet möter upp dom syrliga komponenterna som fetaost och mynta medan vinets fruktiga toner gifter sig med den söta melonen.

Ingredienser

vattenmelon
1 paket fetaost
1 liten rödlök
1 kruka mynta
1 påse bladspenat
saften av en halv citron eller lime
god olivolja
salt och svartpeppar

Gör så här

1. Skär vattenmelonen i lagom stora kuber.

2. Hacka eller skär rödlöken i fina skivor.

3. Skär fetaosten i kuber. Tycker du bättre om att smula fetaosten i salladen? Vänta i så fall med det och gör det till sist.

4. Blanda lime- eller citronsaft med lite god olivolja samt salt och nymalen svartpeppar. Häll över melonen.

5. Blanda ner mynta och bladspenaten och servera genast.

Tips!

6. Denna sallad blir lite vattning om man blandar ihop den för tidigt innan servering så gör den precis innan ni går till bords.

Betyg
4 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER