Periquita White
229 kr
Ett friskt, ungdomligt vin från Portugal med livliga smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.
Ett enkelt knep för att sätta guldkant på soppmiddagen, eller servera till brödet på kräftskivan. Det brynta smöret är också läckert till färskpotatis och en bit stekt fisk! För att matcha smörets knäckiga toner och citronens syrlighet väljer vi ett fruktigt vitt.
200 gram smör
1 citron
1/2 dl finhackad dill
1 krm havssalt
1. Finhacka dillen och lägg i en vispsskål. Riv över skalet från citronen, undvik att få med det vita. Pressa sedan över saften från citronen och tillsätt salt.
2. Bryn hälften av smöret i ett kastrull. Passa noga så att det inte bränns. Det är klart när de börjar få en bärnstensaktig färg och lukta lite nötig. Häll smöret över dillen och citronen och låt svalna lite. (Har du bråttom, ställ det i ett vattenbad med kallt vatten för att det ska svalna snabbare.)
3. Skär resterande del av smöret i kuber och lägg i skålen med övriga ingredienser. Vispa smöret fluffigt med en elvisp och lägg sedan upp i en skål. Låt stå i rumstemperatur fram till servering.
229 kr
Ett friskt, ungdomligt vin från Portugal med livliga smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.
119 kr
Lynx Barrel fermented Chardonnay är ett praktexempel på en elegant ekfatslagrad chardonnay från Kalifornien. Vinet har...
En modern twist - servera omåttligt populära pinsa med olika toppings.
Finns det något godare att servera som mingelmat? Här är ett grundrecept på pinsa-degen.