Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Vispat brynt smör med citron och dill

Ett enkelt knep för att sätta guldkant på soppmiddagen, eller servera till brödet på kräftskivan. Det brynta smöret är också läckert till färskpotatis och en bit stekt fisk! För att matcha smörets knäckiga toner och citronens syrlighet väljer vi ett fruktigt vitt.

Vintips till receptet
229 kr

Ingredienser

200 gram smör
1 citron
1/2 dl finhackad dill
1 krm havssalt

Gör så här

1. Finhacka dillen och lägg i en vispsskål. Riv över skalet från citronen, undvik att få med det vita. Pressa sedan över saften från citronen och tillsätt salt.

2. Bryn hälften av smöret i ett kastrull. Passa noga så att det inte bränns. Det är klart när de börjar få en bärnstensaktig färg och lukta lite nötig. Häll smöret över dillen och citronen och låt svalna lite. (Har du bråttom, ställ det i ett vattenbad med kallt vatten för att det ska svalna snabbare.)

3. Skär resterande del av smöret i kuber och lägg i skålen med övriga ingredienser. Vispa smöret fluffigt med en elvisp och lägg sedan upp i en skål. Låt stå i rumstemperatur fram till servering.

Recept och foto: Hanna Rüter – Viva Vin & Matklubb
Betyg
4 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Periquita white box

Periquita White

229 kr

Ett friskt, ungdomligt vin från Portugal med livliga smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER