Vodkapasta med citron och dragon
Den trendiga vodkapastan är restaurangfavoriten som tagit Sverige med storm. Lika god som enkel! Pastans bas på tomatsås ger den ett syrligt sting. Till en pasta med sting är det gott med ett fruktigt vin som harmoniserar helhetsintrycket! Vi väljer ett rött vin med fräsch syra som lättar upp den krämiga pastan.
Ingredienser
Vodkapasta
400 g torkad pennepasta
20 g smör
200 g pancetta i bit
1/2 citron
3/4 dl vodka
2 dl vispgrädde
3 msk tomatpuré
3 msk finhackad dragon
1-2 salladslökar
Salt och svartpeppar
Till servering
Parmesanost
Gör så här
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Fintärna pancettan.
3. Finriv det yttersta skalet och pressa 1 msk juice från citronen.
4. Värm smöret i en stor stekpanna på medelhög temperatur, tillsätt pancettan och stek i 3-4 minuter tills den är gyllene.
5. Tillsätt vodka och l
6. Tillsätt citronskal och juice, grädde, tomatpur
7. Sjud försiktigt i ett par minuter tills s
Servering
8. Strimla och strö salladslöken över vodkapastan. Servera gärna vodkapastan med lite riven parmesanost.