Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Vodkapasta med citron och dragon

Den trendiga vodkapastan är restaurangfavoriten som tagit Sverige med storm. Lika god som enkel! Pastans bas på tomatsås ger den ett syrligt sting. Till en pasta med sting är det gott med ett fruktigt vin som harmoniserar helhetsintrycket! Vi väljer ett rött vin med kryddighet som lättar upp den krämiga pastan.

Vintips till receptet
129 kr

Ingredienser

Vodkapasta
400 g torkad pennepasta
20 g smör
200 g pancetta i bit
1/2 citron
3/4 dl vodka
2 dl vispgrädde
3 msk tomatpuré
3 msk finhackad dragon
1-2 salladslökar
Salt och svartpeppar

Till servering
Parmesanost

Gör så här

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

2. Fintärna pancettan.

3. Finriv det yttersta skalet och pressa 1 msk juice från citronen.

4. Värm smöret i en stor stekpanna på medelhög temperatur, tillsätt pancettan och stek i 3-4 minuter tills den är gyllene.

5. Tillsätt vodka och låt koka upp.

6. Tillsätt citronskal och juice, grädde, tomatpuré och dragonen.

7. Sjud försiktigt i ett par minuter tills såsen har tjocknat. Blanda ner pastan i såsen och smaka av med salt och svartpeppar.

 Servering 

8. Strimla och strö salladslöken över vodkapastan. Servera gärna vodkapastan med lite riven parmesanost.

 Recept: Mattias Larsson
Betyg
13 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
25 min

Vintips till maten

Selvarossa Riserva

Selvarossa Riserva

179 kr

Begränsad nyhet med kraftfull smak från handplockade druvor. Endast 300 flaskor kvar!

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER