Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

3 Efterrätter till nyår!

När himlen fylls med färgglada fyrverkerier, gästerna klär sig i glitter och det viner i luften av champagnekorkar – då vet man att det är nyårsafton. Här har vi samlat våra tre bästa desserter för att fira in det nya året. Samtliga efterrätter intas nämligen bäst tillsammans med ett glas sprakande bubbel!

 

Citronmousse med lemon curd och minimaränger

Citronmousse-med-lemon-curd-och-minimaränger2

Mouss i maten går bra till mousserande i glaset. Strukturerna speglar varandra och bildar en angenäm munkänsla. Rättens syrliga citrontoner går fint ihop med vinets friskhet! Till citronmousse-receptet!

Flädersorbet med citron, hallon och mousserande vin

flädersorbet-med-citron,-hallon-och-mousserande-vin

I den här vackra och festliga desserten får vinet ta plats som en av ingredienserna. Hemgjord flädersorbet tillsammans med fruktigt mousserande vin i en fräsch och god dessert. Till flädersorbet-receptet!

Bubblande citrussallad med mangosorbet

citrussallad med sorbe och bubbel (1)

Även i denna fräscha dessert får bubblorna vara med i själva rätten. Vinets friska syra kompar bra med den syrliga citrussalladen och vinets många små bubblor bildar ett harmoniskt helhetsintryck tillsammans med sorbens konsistens.

Vintips

Du kanske också gillar

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)