Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Barbera

Barbera är en italiensk populär druva som verkligen är på frammarch. Från att ha varit grunden till enkla bordsviner till att leverera komplexa och brett populära viner. Barbera genererar i en saftig och fruktig juice med hög syra och mjuka tanniner.

Ursprung & områden

Barbera har sitt ursprung i Piemonte i nordvästra Italien, där har den odlats i århundraden. Druvan är särskilt förknippad med områdena Asti, Alba och Monferrato. Även om barbera är starkt knuten till italien så odlas den utanför europa, bland annat i Kalifornien, Australien och Argentina.

Doft & smak

Barbera är känd för sin intensiva fruktighet och höga syra, några vanliga smaker är:

  • Fruktiga toner: Körsbär, hallon, plommon och björnbär.
  • Blommiga noter: Rosor och violer.
  • Kryddiga inslag: Svartpeppar, lakrits och kanel.
  • Jordiga noter: En hint av jord, särskilt i viner från äldre vinstockar.
  • Ekfatstoner: Vanilj och choklad, kan hittas i viner som har lagrats på ekfat.

Mat till barbera

Barbera är känd som pizzadruvan! Letar du efter vin till pizza är en italiensk barbera ett säkert kort. Barbera är också en utmärkt partner till andra italienska delikatesser som pasta med tomatsås, spaghetti bolognese och lasagne.

 

Recept potatispizza med rädisor och pesto

pasta med smörbakad tomatsås

Vintips

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Du kanske också gillar

PIZZAA
Ida Fürst bild

Vin till pizza

Vad ska du egentligen välja för vin till din pizza? Vi reder ut smakerna och tipsar!

"Imponerande" rosényhet
Torrt och krispigt roséfynd - finns nu att beställa!

LÄS MER