Château Pierre de Montignac
164 kr
Nyanserad, fruktig smak med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, kakao, ceder, kaffe och vanilj.
En lyxigare variant av pasta och tomatsås. Denna smörbakade tomatsås lyfter vardagspastan till nya höjder. Vill du ha såsen helt vegetarisk kan du utesluta sardellerna och ersätta med lite mer salt istället. Tomater och rött vin med hög syra är bästa vänner. Välj därför gärna ett rött vin.
400 g linguinepasta
1 kg romanticatomater på kvist
6-8 sardellfiléer
3-4 vitlöksklyftor
50 g smör
1 dl riven parmesan
1 kruka basilika
olivolja
flingsalt och nymald svartpeppar
Till servering
125 g burrata eller buffelmozzarella
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Dela tomaterna i halvor och lägg i en stor bunke.
3. Hacka sardellerna och blanda i.
4. Skala och skiva vitlöken och lägg i den. Blanda om ordentligt.
5. Häll lite olivolja i en stor långpanna och fördela tomatblandningen i ett lager.
6. Skiva smöret tunt och lägg över. Salta och peppra ordentligt.
7. Baka i ugnen cirka 20 minuter tills tomaterna precis börjat fått färg.
8. Lägg försiktigt tomaterna med den härliga skyn i en stor kastrull. Mosa lätt med en potatisstöt så tomaterna spricker och det blir en grov sås. Låt den koka ihop 5 minuter utan lock.
9. Lägg i parmesanen och nästan alla basilikablad. Låt det sjuda ytterligare några minuter.
10. Smaka av med salt och ordentligt med svartpeppar. Håll varmt under lock.
11. Koka pastan och häll av.
12. Blanda pastan med såsen och bjud burratan eller mozzarellan till. Dekorera med resten av basilikabladen.
164 kr
Nyanserad, fruktig smak med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, kakao, ceder, kaffe och vanilj.
En snabblagad men riktigt god lasagne! En riktig vardagsräddare signerad Tinas Nordström.
Hungrig och vill att det ska gå snabbt? Då är denna pasta med salsiccia och fänkål perfekt!