Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Potatispizza med rädisor och pesto

Fint skivad potatis på pizza är ett måste att testa och särskilt denna variant av potatispizza med rädisor och pesto. Den mumsiga tomatsåsen räcker till två pizzor. Dubbla receptet på pizzadeg istället för att skala ner tomatsåsen. För att mer pizza alltid är bättre än mindre pizza! Servera med ett smakrikt rött vin.

Vintips till receptet
215 kr

Ingredienser

Pizzadeg, 1 pizza
50g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
½ dl olivolja
3 dl vatten, fingervarmt
7 dl vetemjöl special

Tomatsås:
1 gul lök, finhackad
3 st vitlöksklyftor, finhackade
1 msk olivolja
1 tsk vetemjöl
400 g krossade tomater
3 msk tomatpuré
2 tsk torkad oregano
1 tsk salt
1 krm finmalen svartpeppar

Topping:
½ kruka salvia
½ kruka basilika
½ dl olivolja
2 potatisar, tunt skivade
4 rädisor, tunt skivade
1 näve ruccola
salt
svartpeppar

Pizzadegen

Receptet går bra att skala upp om du vill ha mer än en pizza.

1. Blanda jäst, socker, salt, olja och vatten i en degbunke. Rör i lite mjöl i taget till en fast och elastisk deg. Spara lite mjöl till utbakning av pizzan.


2. Lägg tillbaka pizzadegen i degbunken och jäs under bakduk cirka 25 minuter. Baka ut med kavel på mjölat bakbord.

Tomatsåsen

3. Fräs gul lök och vitlök i oljan, utan att den tar färg.


4. Rör ner vetemjölet.


5. Tillsätt resterande ingredienser och låt sjuda under omrörning i cirka 10 minuter.


6. Mixa till en slät sås i en matberedare eller med en stavmixer.


7. Sätt ugnen på 225°c.


8. Mixa salvia, basilika, olivolja, salt och peppar i en matberedare till en lite grynig pesto. Spara ett par blad av salvia och basilika.


9. Sprid ut tomatsåsen över pizzabotten.


10. Lägg ut den skivade potatisen.


11. Grädda 15-20 minuter.


12. Ta ut pizzan ur ugnen och toppa med rädisa, basilika, salvia och ruccola. Ringla peston över pizzan. Servera.

Foto: Magnus Holm
Recept: Emil Dahlberg
Recept från Vegourmet – det medvetna matmagasinet
Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
40 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Potatispizza
Petter Alexis vinprovning
30 min

Pappas potatispizza

Pappas potatispizza gjordes på en vanlig, rektangulär svenne-ugnsplåt, i hyresrätt-på-Södermalm-ugn. /Petter Alexis Askergren

PIZZAA
Ida Fürst bild

Vin till pizza

Vad ska du egentligen välja för vin till din pizza? Vi reder ut smakerna och tipsar!

Nyhet i beställningssortimentet. "Synnerligen prisvärt" rosé
Torr och krispig rosényhet från populära Black Tower - 100% pinot noir! Urgod till ugnsbakad torskrygg & sparrisrisotto.

LÄS MER