Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Påskmeny – sparris och lamm

Äntligen dags för högtiden som sätter guldkant på våren – påsken! I årets påskmeny har vi tagit fram en 2-rättersmeny där sparris är förrättens stjärna och en magiskt god varmrätt där lammstek givetvis spelar huvudrollen i kalaset.

Till det? Två prisvärda portugisiska viner som passar fint med smakerna i den här trevliga påskmenyn:

Vintips
229 kr
Vintips
269 kr

Förrätt: Sparris

Sparris

Vi inleder påskmiddagen med vårig vit sparris med citronsmörsås och parma-krispsmulor. Till denna eleganta rätt väljer vi ett friskt och fruktigt vin från Portugal – Periquita White. Den pigga syran möter upp citronen i såsen medan vinets fruktighet rundar av sältan från parmaskinkan. En perfekt start på påskmiddagen.

Varmrätt: Lamm

Lamm

Ingen påsk utan lamm! Påskmiddagens varmrätt består därför av en mycket smakrik lammstek med salsiccia, fänkål och krämig rotfruktsgratäng samt balsamicosky. Här kommer Periquita Reserva in som den givna matchningen – ett fruktigt, fylligt och mjukt rödvin som fångar upp rätten med både krydda och struktur. Vinets fruktighet matchar sötman från rotfrukterna och dess fylliga karaktär skapar en fin balans till denna rustika påskrätt.

Vintips

Periquita white box

Periquita White

229 kr

Ett friskt, ungdomligt vin från Portugal med livliga smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Du kanske också gillar

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER