Påskmeny – sparris och lamm
Äntligen dags för högtiden som sätter guldkant på våren – påsken! I årets påskmeny har vi tagit fram en 2-rättersmeny där sparris är förrättens stjärna och en magiskt god varmrätt där lammstek givetvis spelar huvudrollen i kalaset.
Till det? Två prisvärda portugisiska viner som passar fint med smakerna i den här trevliga påskmenyn:
Förrätt: Sparris
Vi inleder påskmiddagen med vårig vit sparris med citronsmörsås och parma-krispsmulor. Till denna eleganta rätt väljer vi ett friskt och fruktigt vin från Portugal – Periquita White. Den pigga syran möter upp citronen i såsen medan vinets fruktighet rundar av sältan från parmaskinkan. En perfekt start på påskmiddagen.
Varmrätt: Lamm
Ingen påsk utan lamm! Påskmiddagens varmrätt består därför av en mycket smakrik lammstek med salsiccia, fänkål och krämig rotfruktsgratäng samt balsamicosky. Här kommer Periquita Reserva in som den givna matchningen – ett fruktigt, fylligt och mjukt rödvin som fångar upp rätten med både krydda och struktur. Vinets fruktighet matchar sötman från rotfrukterna och dess fylliga karaktär skapar en fin balans till denna rustika påskrätt.