Foot of Africa Chardonnay
179 kr
Vinet är i den omåttligt populära stilen Rich & Buttery - mjukt, fylligt och smörigt med toner av päron, mogna citrusfrukter, ananas och karamell
Till fisksoppa väljer du ett friskt och fruktigt vin förutsatt att den inte är kryddad med saffran – satsa då på ett fylligt vin med ekfatstoner. Tips på passande viner hittar du här!
Ska du bjuda på en klassisk fisksoppa med en bas på fiskbuljong, vitt vin och tomatpuré passar det att servera ett friskt och fruktigt vin till soppan. Se bara till så att det inte är för blommigt om du planerar att använda samma vin i basen.
Till en klassisk fisksoppa rekommenderar vi Côtes du Rhône Réserve Blanc. Ett fruktigt vin med toner av citrus, stenfrukt och örter, vilket gör det till en utmärkt matchning med soppans lättare och syrliga bas på fiskbuljong och tomatpuré. Vinets friska syra möter soppans syrliga inslag, medan de fruktiga och örtiga tonerna harmonierar med fiskens subtila smaker.
Till en läcker boullibaisse med en bas på fiskbuljong, grädde, krossade tomater och saffran kan du med fördel välja en ekfatslagrad chardonnay som lyfter soppans smaker på bästa sätt.
Vi tipsar om en läckert smörig chardonnay från Sydafrika, Foot of Africa Chardonnay. Smörig chardonnay kompletterar den gräddiga basen på ett bra sätt och fatkaraktären går hand i hand med den goda saffranssmaken.
179 kr
Vinet är i den omåttligt populära stilen Rich & Buttery - mjukt, fylligt och smörigt med toner av päron, mogna citrusfrukter, ananas och karamell
179 kr
Ett livfullt, balanserat vitt med mineralitet och elegans – ett unikt tillägg i det tillfälliga sortimentet.
Tävling - vinn knivset från Mareld (värde 4990 kr)