Falu Rödvin Grand vin
95 kr
En generös 1-litersflaska som gör sig utmärkt till husmanskost som köttbullar med gräddsås, biff Rydberg eller ugnsbakad falukorv med potatismos.
En italiensk klassiker i vegetarisk tappning. Vitlök och örter ger denna pastasås en ljuvlig smak som fungerar både till vardag och fest. Servera till ett fruktigt rött vin, med medelfylligkropp och fräsch syra! Ett medelfylligt vin passar bra till rättens struktur, vinets syra möter upp syran från tomaterna i rätten. Tips - addera lite av vinet i såsen för en djupare smak och för att bygga en smakbrygga mellan vin och rätt!
Linsbolognese
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad basilika
2 förpackningar krossade tomater (à 390 g)
1 1/2 dl torkade röda linser
3 dl vatten
salt och svartpeppar
Tips
En skvätt rödvin i såsen skapar en smakbrygga mellan vin och mat
Tillbehör
4 port spaghetti
färsk basilika
(grönsallad)
1. Skala lök, vitlök och morot. Hacka lök och vitlök fint och riv moroten grovt.
2. Hetta upp olivolja i en gryta och bryn grönsakerna.
3. Tillsätt tomatpuré och kryddor och låt blandningen fräsa i ett par minuter.
4. Tillsätt de krossade tomaterna, linserna och vattnet och låt sjuda i ca 20 minuter. Smaka slutligen av med salt och svartpeppar.
5. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
6. Servera med linsbolognesen och en god sallad.
95 kr
En generös 1-litersflaska som gör sig utmärkt till husmanskost som köttbullar med gräddsås, biff Rydberg eller ugnsbakad falukorv med potatismos.
Äntligen ett riktigt gott annorlunda recept av favoriträtten köttbullar med brunsås och lingon.
Godaste vegetariska lasagnen med noll kött, men mycket smak! I glaset rekommenderar vi ett rött vin med en frisk syra och bra frukt.