Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

3 goda recept på plockmat till bubblet

Tre olika tilltugg som passar perfekt som plockmat till spanska bubblor i glaset. Krämiga krustader med västerbottensost, fräscha gurkrullar med räkor och smakrika rågkex med laxröra. Enkla, smakrika och eleganta!

Vintips till receptet
79 kr

Ingredienser

Krustader med västerbottenkräm och rom
12 små krustader
1 dl crème fraiche
1 1/2 dl riven västerbottensost
1/2 tsk honung
1 burk valfri rom, 80 g
2 msk finskuren gräslök
nymald svartpeppar

Rågkex med laxröra
12 rågkex
60 g kallrökt lax
1/2 granny smith-äpple
1 tsk riven pepparrot
2 msk hackad dill + dillkvistar till dekoration
½ citron
nymald svartpeppar

Gurkrullar med färskost och räkor
2 gurkor
200 g färskost med vitlök och örter
200 g skalade räkor
8 rädisor
1 näve ärtskott
nymald svartpeppar

Gör så här

Krustader med västerbottenkräm och rom

Krustader är perfekt som tilltugg och kan fyllas med allt möjligt. Men västerbottensost och rom slår nog det mesta.

1. Blanda crème fraiche med riven västerbottensost och honung fördela i krustaderna. Toppa med rom.

2. Strö på gräslöken. Dra några varv med pepparkvarnen och servera snarast.

Rågkex med laxröra

Rågkex passar fint till rökt lax med lite sälta. Röran kan du göra i förväg och sen bara lägga upp det på kexen vid servering.

3. Rör ihop crème fraiche och pepparot. Skär laxen och äpplet i små bitar och vänd försiktigt i crème fraichen tillsammans med hackad dill. Smaka av med peppar.

4. Skär citronhalvan i 6 skivor och dela dem på mitten. Fördela röran på kexen och toppa med citron och dillkvistar.

Gurkrullar med färskost och räkor

Eleganta gurkrullar som ser fint ut till bubblorna.

5. Hyvla gurkorna på längden med en osthyvel så du får 12 långa skivor. Hoppa över den allra mittersta delen där fröna sitter, den är för blöt.

6. Rör färskosten smidig och bre den försiktigt på gurkskivorna. Lägg ärtskotten i mitten och rulla till rullar.

7. Skiva rädisorna tunt och toppa med dem och räkorna. Dra några drag med pepparkvarnen.

Recept: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom
Betyg
24 röster
Vad tycker du?
Portioner
6 st
Tillagningstid
1 tim

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Apertivo bubbel
Liselotte Forslin_Pressbild_03
45 min

Aperitivo

Aperitivo – en perfekt start på kvällen. Bjud på en italiensk aperitivo och ett glas bubbel!

Nyhet i beställningssortimentet. "Synnerligen prisvärt" rosé
Torr och krispig rosényhet från populära Black Tower - 100% pinot noir! Urgod till ugnsbakad torskrygg & sparrisrisotto.

LÄS MER