Prosecco Pizzolato Organic
109 kr
Druvtypisk prosecco med smak av tropisk frukt, grape, gröna äpplen. Perfekt att njuta till kryddstark mat eller bara i gott sällskap!
Finns det något trevligare än bubbel och snittar? På Vivas mingeltallrik samlas fem olika snittar med smak av sälta, umami, syra och sötma - perfekta till ett glas fruktigt och frisk bubbel! Vinets frukt möter och balanserar salta ostar likväl som söta ingredienser som honung. Vinets friska syra harmoniserar med friska inslag som citron och lättar upp feta komponenter som tonfisk.
Små hjärtsallatsblad med tonfisktartar med mango
2 små hjärtsalladshuvuden
180 g färsk tonfisk
100 g, ca 1/2 mango
1 chilifrukt
1 msk sesamolja
1 lime
1 tsk rosépeppar
2 msk hackad koriander
1/2 tsk flingsalt
Gratinerade minikrustader fyllda med ädelostkräm och fikon
Gör krämen i förväg och fyll minikrustaderna precis innan servering.
12 krustader
125 g ädelost
1/2 dl crème fraiche
1 färskt fikon
crema di balsamico
1 msk pinjekärnor (rosta hastigt i torr panna)
Crostini med lufttorkad skinka och parmesankräm
Salt, sött, syrligt och pepprigt finner du i de här goda snittarna.
12 skivor baguette, ca 1 cm tjocka
60 g lufttorkad skinka i tunna skivor, t ex parmaskinka
Parmesankräm
1 1/2 dl finriven parmesanost
100 g färskost
1 dl crème fraiche
1 tsk rivet citronskal
1 tsk honung
Till dekoration
1 liten näve rucola
1 tsk olivolja
nymald svartpeppar
Vitlök- och chilisstekta vannameiräkor
Det är gott med något varmt tilltugg till cavan. Nystekta vannameiräkor med lite hetta är toppen till.
24 frysta kokta vannameiräkor utan skal
1 liten vitlöksklyfta
1 chili
2 msk olivolja
3 msk finhackad koriander (fryst går bra)
1 tsk flingsalt
Crostini med chèvremousse och stekta äppelskivor
Len chèvremousse och stekta äpplen på crostini är en ”perfect match”. Gör gärna moussen dagen före.
12 sneda skivor baguette, ca 1 cm tjocka
Chèvremousse
170 g chèvre
100 g naturell färskost
2 gelatinblad eller agar agar
1/2 tsk torkad timjan
Till dekoration
1 liten näve rucola
1 litet äpple
1 tsk smör
flytande honung
3 msk hackade, rostade valnötter (rosta hastigt i torr panna)
12 små timjanskvistar
1. Ta bort 12 jämnstora blad från salladen, skölj och torka dem.
2. Skär tonfisken i knappt 1 cm stora kuber och lägg i en skål.
3. Tärna mangon i lika stora bitar och lägg i.
4. Dela, kärna ur och finhacka chilin och tillsätt den tillsammans med sesamolja och saften från limen.
5. Strö i rosépeppar, koriander och flingsalt och fördela tartaren i salladsbladen.
6. Sätt ugnen på 220°. Värm krustaderna i ugnen ca 5 minuter så de får lite färg.
7. Mosa ädelosten med crème fraichen till en kräm och spritsa eller skeda i de avsvalnade krustaderna.
8. Skär fikonet i 12 klyftor och garnera med dem.
9. Droppa över lite crema di balsamico och strö på rostade pinjekärnor.
10. Sätt ugnen på 220° och rosta brödskivorna ca 4-5 minuter.
11. Blanda alla ingredienser till parmesankrämen.
12. Fördela den på de avsvalnade brödskivorna.
13. Dela skinkskivorna på längden och lägg dem luftigt ovanpå.
14. Vänd rucolan i lite olivolja och toppa med den. Dra ett par varv med pepparkvarnen.
15. Låt räkorna tina på hushållspapper.
16. Hacka vitlöken, dela, kärna ur och hacka chilin fint.
17. Häll olivoljan i en skål och blanda i det tillsammans med den hackade koriandern.
18. Vänd runt räkorna däri.
19. Hetta upp en panna och häll i räkorna med oljan.
20. Låt räkorna hastigt bli varma och salta.
21. Trä upp dem två och två på små cocktailpinnar.
Det ser fint ut med stjärten kvar. Men är såklart lättare att äta utan om du vill ta bort den.
22. Sätt ugnen på 220° och rosta brödskivorna ca 4-5 minuter.
23. Ta bort skalet från chèvren och kör den tillsammans med färskosten i en matberedare. Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter och smält dem sedan med lite av vattnet i en liten kastrull på låg värme.
24. Vispa i det i chèvrekrämen. Ställ kallt, gärna över natten eller ett par timmar.
25. Dela äpplet och skär det i tunna skivor och stek dem hastigt i smöret.
26. Fördela rucolan på bröden.
27. Skeda upp små ”ägg” av moussen med hjälp av två blöta skedar och lägg på bröden.
28. Fördela äppelklyftorna ovanpå, ringla över lite honung och garnera med valnötter och timjan.
109 kr
Druvtypisk prosecco med smak av tropisk frukt, grape, gröna äpplen. Perfekt att njuta till kryddstark mat eller bara i gott sällskap!
En elegant förrätt som också med fördel kan serveras som läcker mingelmat.
17 goda snittar till festen & minglet!