Cuvée Castelo Blanc de Blancs Brut
79 kr
Premiär för ett frisk bubbel med elegant smak och krispig fräschör
Små goda tapas som får oss att drömma oss bort till solvarma Spanien. Till dessa delikata munsbitarna njuter vi traditionsenligt av ett glas fruktigt mousserande vin. Vinets syra möter upp och harmoniserar med friskheten från tomaterna, medan vinets frukt hjälper till att balansera chilihettan vi hittar i dom goda grillade champinjonerna.
Pintxos med paprika- och manchegokräm
12 skivor baguette
3 msk olivolja till stekning
1 burk grillad paprika i olja, 200 g
2 dl riven manchegoost + lite mer till servering
reganokvistar
Grillade champinjoner
12 stora champinjonhattar
2 vitlöksklyftor
50 g smör
½ dl olivolja
1 dl ströbröd
1 dl riven parmesan
½ tsk chiliflakes
20 g hackad bladpersilja + några blad till dekoration
Flingsalt och nymald svartpeppar
Pan con tomate med serrano-skinka
12 skivor baguette
2 vitlöksklyftor
12 körsbärstomater
6 skivor serranoskinka
olivolja
Crema di balsamico
2 msk rostade pinjekärnor
Flingsalt och nymald svartpeppar
Snabbt och makalöst gott med söt paprika och salt manchego.
1. Stek bröden gyllene i olja på båda sidor.
2. Låt paprika rinna av och kör den i matberedare till en kräm.
3. Blanda i den rivna manchegon och fördela på bröden.
4. Toppa med oregano och ytterligare lite riven manchego.
En klassisk tapas. Så gott och lite matigare.
5. Sätt ugnen på 225°C. Skär bort skaften från hattarna och hackad dem fint. Skala och hacka vitlöken och stek den och svamphacket mjukt i smör och olja.
6. Blanda i ströbröd, parmesan, chiliflakes och persilja. Salta och peppra efter smak.
7. Fördela det i svamphattarna och ställ på en bakpappersklädd plåt. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.
8. Låt svalna ca 10 minuter innan servering. Garnera med lite persiljeblad.
Man gnider ofta rostat bröd med en tomathalva och en vitlöksklyfta i Spanien. Det kallas ”pan con tomate”.
9. Rosta brödskivorna. Skala vitlöken och gnid in ena sidan av bröden med dem.
10. Dela tomaterna och gnid dem mot bröden med snittytorna ner så de mosas. Salta och peppra. Ringla över olivolja.
11. Dela skinkbitarna på längden och fördela dem ovanpå. Ringla över lite crema di balsamico och toppa med pinjekärnor.
79 kr
Premiär för ett frisk bubbel med elegant smak och krispig fräschör
99 kr
Ekologisk cava med fruktiga toner av hallon och stenfrukt som balanseras av inslag av frisk citrusfrukt och kex.
Aperitivo – en perfekt start på kvällen. Bjud på en italiensk aperitivo och ett glas bubbel!
Det spanska köket är världskänt för sina goda tapas, sin vackra paella som ofta serveras i...