Ädelostgratinerad fläskfilé och broccoli med kryddbakade potatisar
Har du inte smakat ädelostgratinerad fläskfilé än är det hög tid att testa. Vi vågar lova att du inte kommer bli besviken. Till den smakrika rätten bjuder vi gärna på ett rött vin.
Ingredienser
Ädelostgratinerad fläskfilé
1 putsad fläskfilé a ca 500-600 g
200 g broccoli
100 g ädelost
2 1/2 dl crème fraiche
olivolja, salt och smör
Kryddbakade potatisar
600 g småpotatisar
1 tsk rökt paprikapulver (går även bra med vanligt paprikapulver)
2 krm chiliflakes
1 msk finhackad rosmarin
olivolja, salt och svartpeppar
Gör så här
1.
2.
3. Mosa samman osten och creme fraichen och smaka av med lite salt.
4. Skär 8 medaljonger av fläskfilén och salta de. Värm en stekpanna till högsta temperatur. Bryn de i olja och smör ca 2 minuter på varje sida till fin färg. Lägg fläskfilén ovanpå broccolin och häll över ädeloströran. Värm upp ugnen till 225 C och ugnsbaka ca 10-15 minuter till en fint gratinerad yta.
5.