Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Ädelostgratinerad fläskfilé och broccoli med kryddbakade potatisar 

Har du inte smakat ädelostgratinerad fläskfilé än är det hög tid att testa. Vi vågar lova att du inte kommer bli besviken. Till den smakrika rätten bjuder vi gärna på ett rött vin.

Vintips till receptet
169 kr

Ingredienser

Ädelostgratinerad fläskfilé
1 putsad fläskfilé a ca 500-600 g
200 g broccoli
100 g ädelost
2 1/2  dl crème fraiche
olivolja, salt och smör 

Kryddbakade potatisar
600 g småpotatisar
1 tsk rökt paprikapulver (går även bra med vanligt paprikapulver)
2 krm chiliflakes
1 msk finhackad rosmarin
olivolja, salt och svartpeppar 

Gör så här

1. Värm ugnen till 200 C. Dela potatisarna på mitten och lägg i en ugnsfast form. Strö över kryddorna, salt och svartpeppar. Häll på lite olivolja och blanda runt ordentligt. Ugnsbaka ca 40 minuter tills potatisen är genommjuk och har en fint ugnsrostad yta.

2. Skala broccolistjälken och skär broccolin i  ca 2-centimeters bitar. Lägg broccolin i en ugnsfast form och blanda med lite olja och salt.

 

3. Mosa samman osten och creme fraichen och smaka av med lite salt.

 

4. Skär 8 medaljonger av fläskfilén och salta de. Värm en stekpanna till högsta temperatur. Bryn de i olja och smör ca 2 minuter på varje sida till fin färg. Lägg fläskfilén ovanpå broccolin och häll över ädeloströran. Värm upp ugnen till 225 C och ugnsbaka ca 10-15 minuter till en fint gratinerad yta.

5. Servera den gratinerade fläskfilén med de kryddiga potatisarna.

Betyg
24 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
1 tim 10 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Topprankat vitt till Vivas favoritpasta
Krämig pasta & portugisisk fyndbox. Läs mer här:

LÄS MER